Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος για λατομική ζώνη, κολυμβητήριο, κρουαζιερόπλοια (2 VIDEO) Κύριο

Είχε σημαντικές ανακοινώσεις ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, στη συνέντευξη της 31.5.11.

Εκτός από το φλέγον ζήτημα της κατολίσθησης και σπηλαίωσης που υπέστη η βάση της εξωτερικής προβλήτας, στο σημείο που δένουν τα μεγάλα πλοία της γραμμής, ένα έργο που μπήκε στην ευθεία της εκτέλεσης, ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε και τα εξής:

- Η δημιουργία λατομικής ζώνης, στην οποία θα μεταφερθούν τα λατομεία του νησιού, βρίσκεται στη φάση της προεργασίας. Εξετάζεται η αγορά ή ενοικίαση (για πολλά χρόνια) μεγάλης έκτασης, που θα προσφέρει προφανώς το απαιτούμενο πέτρωμα για την εγκατάσταση λατομείων. Η πολιτική επιλογή της δημ. Αρχής προβλέπει δημοτικό λατομείο σε συνεταιριστική συνεργασία με συνεργασία με ιδιώτες. Ή σύμπραξη ιδιωτών στην οποία θα συμμετέχει και ο Δήμος. Πάντως, η επιχειρηματική μορφή του λατομείου ή και ολόκληρης της λατομικής ζώνης «βλέπει» προς τον τύπο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Χρονικό ορίζοντα δεν προσδιόρισε ο κ. δήμαρχος, αλλά υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν πολύ σύντομα με τον ένα ή… με τον άλλο τρόπο.

- Κλειστό Κολυμβητήριο, με μόνιμες εξέδρες και φωτοβολταϊκά προβλέπει ο σχεδιασμός του Δήμου για το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Σύντομα, επίσης, θα έχει και άδεια μόνιμης λειτουργίας, γιατί και πέρσι και φέτος το καθεστώς λειτουργίας είναι η προσωρινή άδεια. Οι εγκαταστάσεις σε δευτερεύοντα θέματα, π. χ. μια μεταλλική πόρτα του υπογείου κ.τ.ο., του βαίνουν προς πλήρη αποκατάσταση, και έτσι το κολυμβητήριο θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για έκδοση μόνιμης άδειας.

- Κρουαζιερόπλοια θα έρχονται στην Κάλυμνο για περίπου δυόμισι μήνες. Το ένα θα έρχεται από την Κύπρο (με πρόγραμμα 10 δρομολογίων) και θα έχει  πρώτο σταθμό την Κάλυμνο – σοβαρή η «λεπτομέρεια» του πρώτου λιμανιού, καθώς οι τουρίστες θα έρχονται με… γεμάτα πορτοφόλια. Το άλλο κρουαζιερόπλοιο θα έρχεται από την Τουρκία, μαζί και δελφίνια, και κάθε εβδομάδα. Θα φέρνουν στην Κάλυμνο, συνολικά, περί τους 500 επισκέπτες. Το ζήτημα με τα κρουαζιερόπλοια είναι η οργάνωση της Καλύμνου, ώστε οι επισκέπτες να βρίσκουν άψογη εξυπηρέτηση, ανοικτά μαγαζιά και εστιατόρια με… κανονικές έως φθηνές τιμές, ανοικτά και τα μουσεία. Εδώ ο Δήμος οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version