The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Mία εμπειρία κρίσης σε ένα πεδίο , επηρεάζει και επηρεάζεται αλληλεπιδραστικά, άμεσα ή έμμεσα, με όλα τα πεδία στα οποία εκφράζεται η ανθρώπινη ζωή. Κύριο

Ο κοινωνιολόγος, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Hlλίας Γκότσης, σε ένα απόσαπασμα της συνέντευξής του στο Documento με αφορμή το νέο του βιβλίο «Κρίση και Μετασχηματισμοί», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός, αναλύει τις επιπτώσεις των κρίσεων στον ψυχικό μας κόσμο και στην κοινωνία γενιότερα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να αναλύουμε αυτά που μας συμβαίνουν, για να κατανοούμε και για ποιό λόγο κάποιοι επιδιώκουν να μας συμβαίνουν. (Α.Τ.)

Ποιες θεματικές ανοίγει το νέο σου βιβλίο και σε ποιους απευθύνεται;

Το καινούργιο βιβλίο προέκυψε από την ανάγκη να διερευνηθούν μέσα από διαλόγους με σημαντικούς ανθρώπους οι επιπτώσεις των εμπειριών κρίσης στις ζωές μας, ( αλλά και οι προσκλήσεις για μετασχηματισμούς που συνδέονται με αυτές), τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Tο βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να διερευνήσουν και να κατανοήσουν περαιτέρω πως η κρίση μπορεί να αποτελέσει ένα κίνδυνο που αφορά την αποδιοργάνωση του ψυχικού μας κόσμου και των κοινωνικών σχέσεων αλλά παράλληλα μπορεί να είναι ένα εφαλτήριο για ουσιαστικούς προσωπικούς και κοινωνικούς/συλλογικούς μετασχηματισμούς.

Έτσι μαζί με τις συνομιλήτριες και τους συνομιλητές που συμμετείχαν σε αυτούς τους διαλόγους συζητήσαμε για τις ακόλουθες θεματικές:

-Τη σημασία μιας ολιστικής, συνθετικής οπτικής για την κατανόηση ενός κόσμου σε ρευστότητα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον κατακερματισμό, την κυριαρχία της ειδημοσύνης και την πολυπλοκότητα. Σε αυτή τη συνθήκη καλούμαστε να κατανοήσουμε τις επιδράσεις που έχουν στη ζωή μας, στον πολιτισμό και την κουλτούρα οι ηγεμονικοί κυρίαρχοι λόγοι καθώς και τις διεργασίες μέσω των οποίων ενισχύεται ο αποκλεισμός, η αορατότητα και οι αντιστάσεις σε περιόδους κρίσεων.

-Την διερεύνηση επίσης πως το τραύμα συνδέεται με μια εμπειρία κρίση, πως τροφοδοτείται από αυτή αλλά και πως την τροφοδοτεί, καθώς και την μεγάλη σημασία που έχει η ανάδειξη και η αξιοποίηση του φαντασιακού και των αποθεμάτων για τους απαιτούμενους μετασχηματισμούς.

-Την διερώτηση σχετικά με την ενίσχυση του αποκλεισμού, της αορατότητας αλλά και της σημασίας που έχει το να συν-κατασκευάσουμε από κοινού τοπία συμπερίληψης, ασφάλειας, και φροντίδας της ευαλωτότητας καθώς αποσταθεροποιούνται οι συλλογικοί δεσμοί, οι διαπροσωπικές σχέσεις και η κοινωνική οργάνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο η επανοηματοδότηση αλλά και η παραγωγή νέων νοημάτων για τον κόσμο και την ανθρώπινη ταυτότητα είναι ένα συνεχές ζητούμενο. Αυτή η διεργασία συνδέεται με την διαλογικότητα, την πολυφωνία τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία κινδυνεύουν σε περιόδους αστάθειας.

Στο βιβλίο αναδεικνύεται εν τέλει η σημασία της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της δημιουργία ενός εναλλακτικού, δικαιωματικού και μετασχηματιστικού λόγου.

 Η περίοδος της πανδημίας, της απομόνωσης και της κοινωνικής αποστασιοποίησης έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να ενταθούν τα προβλήματα και οι «κρίσεις» (ατομικές και συλλογικές;);

Αρχικά έχει νόημα να σκεφτούμε ότι η πανδημία μπορεί να θεωρηθεί ως το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας κρίσης, η οποία αφορά, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές τις σχέσεις κυριαρχίας που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος με το φυσικό περιβάλλον και τα υπόλοιπα έμβια όντα που κατοικούν στον πλανήτη.

Την ίδια στιγμή η διαχείριση αυτής της κατάστασης έφερε στην επιφάνεια την κρίση που υπάρχει σε πολλούς τομείς της ζωής μας όπως λόγου χάρη στην πολιτική η οποία αναζητά τη συντήρηση αντί για τη ρήξη ή στην αδυναμία και την απροθυμία να κατανοήσουμε ότι η ανθρωπόκαινος εποχή βαδίζει προς το τέλος της καθώς το αίτημα για μια οικολογική μη κυριαρχική σχέση με την φύση γίνεται όλο και πιο επίκαιρο.

Όσον αφορά στο ερώτημα που θέτετε αυτό που συμβαίνει συχνά είναι ότι μία εμπειρία κρίσης σε ένα πεδίο «συνομιλεί», επηρεάζει και επηρεάζεται αλληλεπιδραστικά, άμεσα ή έμμεσα, με όλα τα πεδία στα οποία εκφράζεται η ανθρώπινη ζωή.

Το γεγονός ότι βιώσαμε όχι μόνο μία κοινωνική απομόνωση αλλά και ένα συλλογικό φόβο σε ένα παγκόσμιο επίπεδο εκτιμώ πως ενέτεινε τις ατομικές και τις συλλογικές κρίσεις ενώ ταυτόχρονα συντέλεσε στο να εμφανιστούν καινούργιες. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, πέρα από τις έρευνες που δείχνουν πως οδηγούμαστε σε μία ψυχική πανδημία, αποτελεί η ενδυνάμωση του ανορθολογισμού.

Χρειάζεται να αναρωτηθούμε τι σημαίνει το γεγονός ότι περίπου 6 μήνες μετά την εμφάνιση του κορονοϊού είχαν εμφανιστεί περίπου 3.000 θεωρίες συνωμοσίες.

Εκτιμώ πως αυτό είναι ενδεικτικό καθώς μας δείχνει ότι τέθηκε υπό αμφισβήτηση η ικανότητά μας να αναστοχαζόμαστε και να αναλύουμε την πραγματικότητα μέσα από τον ορθό λόγο και την κατανόηση της συναισθηματικής και ψυχικής μας εμπειρίας.

 

ΠΗΓΉ Documento/DOCVILLE

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εμείς Εδώ Καλά ; Γι΄ Αυτά Πολεμήσαμε... »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos