The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Γιατί Όχι κι Εδώ ; Κύριο

Από την Αγγελική Τρικοίλη

Ανάβω τηλεόραση να παρακολουθήσω ειδήσεις σε ένα από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, σε μια στιγμή αδυναμίας ομολογουμένως…

Κι αρχίζει το πανηγύρι. Πρώτη είδηση έγκλημα-εννοείται, δεύτερη είδηση δολοφονία, μετά ξανά έγκλημα, στη συνέχεια λίγο κορωνοϊός γιατί έχουμε και τουριστική περίοδο μπροστά μας και δεν πολυσυμφέρει, προσφάτως προστέθηκε η νόσος των πιθήκων, νέα απειλή πολύ χρήσιμη για το μέλλον να μην ξεχνιόμαστε κιόλας. Επίσης η ακρίβεια υπάρχει και σε άλλες χώρες, άρα μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι και ευτυχείς που συμμετέχουμε επάξια στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι…

Και μεταφράζω : εκφοβισμός, απειλή, διασπορά ανησυχίας και φόβου στον κόσμο, ψυχολογικός πόλεμος. Η καλύτερη χειραγώγηση της μάζας γίνεται άλλωστε πάντα μέσα από τον φόβο. Όλοι οι «ειδικοί» το γνωρίζουν αυτό . Μια γερή δόση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης δηλαδή με μπόλικη παραπληροφόρηση από την αρχή ως το τέλος. Το μαύρο μπορεί πολύ εύκολα να γίνει το λευκότερο λευκό και το αντίθετο, αν έχεις φροντίσει -ως κρατική μηχανή- να έχεις παντού πιστούς και καλοπληρωμένους υπαλλήλους.

Ο κίνδυνος καραδοκεί παντού, η  απειλή είναι υπαρκτή, άρα όλοι στα κρεβάτια σας μέχρι να φύγει η μπόρα...Και μέχρι να ανακαλυφθεί η επόμενη.

Φυσικά την ξανακλείνω. Αποφασίζω μάλλον να αλλάξω  Χώρα και κανάλι, να δω τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Εκεί πάλι τα νέα έχουν ως εξής :

Σχηματισμός Κυβέρνησης από τον –κεντροδεξιό- πρόεδρο της Γαλλίας στην οποία  συμμετέχουν υπουργοί από τον χώρο της αριστεράς, της δεξιάς, της οικολογίας , αρκετές γυναίκες και εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες και έγχρωμοι.

Επίσης ετοιμάζεται συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων της Αριστεράς ,από όλο το φάσμα από την άκρα αριστερά έως και την οικολογία , για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία. Απλά και πολιτισμένα. Ομολογώ τους ζήλεψα.

Η νέα Πρωθυπουργός της Γαλλίας, γυναίκα το σημειώνω, με θητεία σε αριστερές και δεξιές Κυβερνήσεις, ως υπουργός, διορισμένη από τον (όχι τόσο Αριστερό) πρόεδρο Μακρόν, κάνει προγραμματικές δηλώσεις και προς στιγμή νομίζω πως ακούω εκπρόσωπο της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Μιλάει για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. (Στη Γαλλία πρώτο θέμα στο δημόσιο πολιτικό διάλογο, στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχει )

Για μέτρα συμπίεσης των τιμών στην ενέργεια και την προστασία των πολιτών από την κρίση ακρίβειας.

Για ίσες ευκαιρίες για όλους στην εκπαίδευση, για πρόσβαση όλων των πολιτών στην ηλεκτροκίνηση, τόσο για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις, όσο και για την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κτλ.

Μιλάει για την πράσινη μετάβαση, η οποία διατρέχει όλο το πρόγραμμα της κυβέρνησης, με υπεύθυνες τρεις γυναίκες-υπουργούς των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά σε κάθε τομέa της καθημερινής δραστηριότητας των πολιτών, όπως είναι και το λογικό .

Και κάπου εκεί αρχίζω να νιώθω μια θλίψη …

Γιατί όλα αυτά να μας μοιάζουν στην Ελλάδα σαν να ήρθαν από τον πλανήτη Άρη;

Γιατί Όχι κι Εδώ ; Γιατί στην Ελλάδα να επικρατεί αυτή η κατάντια και η υποβάθμιση ;Στο δημόσιο διάλογο, στην κοινωνία, στον πολιτικό πολιτισμό ;

Γιατί δεν ασχολείται κανείς με τα σοβαρά ζητήματα –προκλήσεις της σύγχρονης ζωής, ενώ άλλες χώρες τα έχουν εντάξει στις απόλυτες προτεραιότητές τους ;

Πότε φθάσαμε σε αυτή τη Χώρα να αποθεώνουμε το τίποτα, τους ανίκανους δήθεν άριστους με τις πληρωμένες περγαμηνές, που μας κάνουν τη χάρη να μας βουλιάζουν σε κάθε τους πέρασμα απο την εξουσία, όλο και πιο βαθιά ως Χώρα στην απαξίωση , την ανέχεια και τη διαφθορά ;

Ποιοί το έχουν επιβάλει αυτό και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η εικόνα τριτοκοσμικής μπανανίας που συναντάμε σε κάθε τομέα της καθημερινότητας ;

Γιατί σίγουρα κάποιους εξυπηρετεί . Κάποιοι χτίζουν καριέρες και περιουσίες στα ερείπια μιας ταλαίπωρης χώρας και εφορμούν σαν να μην υπάρχει αύριο στο δημόσιο πλούτο, όσο οι πολίτες-πελάτες των ΜΜΕ- φρίττουν με τις μακάβριες λεπτομέρειες από το αστυνομικό δελτίο.

Ως πού λοιπόν θα φτάσει αυτή η αποχαύνωση της κοινής γνώμης και εν τέλει πόσο ακριβά ακόμα είμαστε όλοι διατεθειμένοι να την πληρώσουμε ;

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Όταν η Πατρίδα κοιμάται »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos