Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είμαστε για γέλια και για κλάματα στα ζωτικά οδικά έργα. Κύριο

Περνούν οι μήνες και το εργάκι… στο  Γαϊδουρόραχο, για την αποκατάσταση

της καθίζησης σε ένα σημείο της κεντρικής λεωφόρου (φωτο), καρκινοβατεί με συνεχόμενες αναβολές από Χειμώνα σε Άνοιξη και από Πάσχα σε Καλοκαίρι.

Τώρα που ήρθε και το καλοκαίρι, οι τουριστικές περιοχές βρίσκονται σε «τουριστικό αποκλεισμό» και οι ντόπιοι ταλαιπωρούνται, καθώς, με τον αποκλεισμό του δρόμου και την περιπετειώδη παράκαμψη, έγινε περιπέτεια η μετάβαση στις τουριστικές περιοχές, στις παραλίες Μελιτσάχα, Μυρτιών, Μασουριού και στα Πάνω Μέρη (Αργινώντα, Σκάλια, Εμποριό, Παλιόνησο.

Ποιος φταίει γι’ αυτό το μπάχαλο; Ο εργολάβος ή ο Δήμος;  Εμείς λέμε «και οι δύο», αλλά το κύριο βάρος το καταλογίζουμε στο Δήμο. Ο εργολάβος μπορεί, με το έτσι και με το αλλιώς, να παίρνει παρατάσεις από το Δήμο, αλλά ο Δήμος έχει δήμαρχο, αντιδήμαρχο επί των έργων, τεχνικές υπηρεσίες και «στρατό» επιτελικών στελεχών. Τι κάνουν;

Ό,τι ακριβώς έκαναν και με την τραγική γελοιότητα για την αποκατάσταση της επικίνδυνης κατολίσθησης του δρόμου προς Πλατύ Γιαλό (ένθετη φωτο), που «έφαγε» 15ετία μέσα από τις δημαρχίες Ρούσσου, Διακομιχάλη, Γαλουζή και πάλι Διακομιχάλη. Τώρα κάτι πάει να γίνει… στο σημείο αυτό.

Δε θα επεκταθούμε στα προβλήματα της κεντρικής λεωφόρου ούτε και των δρόμων μες στην Πόθια και το Χωριό. Η ουσία είναι μία: Ο Δήμος Καλυμνίων είναι βαριά άρρωστος, σέρνεται στην προώθηση έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη του νησιού. Ο δήμαρχος, κ. Δ. Διακομιχάλης πρέπει να «σηκώσει τα μανίκια»  και να σηκώσει και τη φωνή του. Η Κάλυμνος βαλτώνει. Είμαστε για γέλια και για κλάματα στα ζωτικά οδικά έργα.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos