Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεπεράσαμε τα 15 χρόνια με φωτογραφήσεις και αξιολογήσεις της κατολίσθησης του δρόμου προς τον Πλατύ-Γιαλό Κύριο

Από το Δεκέμβρη του 2007 μέχρι σήμερα, Φλεβάρη 2022, η κατολίσθηση του δρόμου

προς τον Πλατύ Γιαλό, γνώρισε από τις εκάστοτε δημαρχίες την αναγνώριση του προβλήματος, φωτογραφήθηκε κατ’ επανάληψη από τέσσερις  δημάρχους, μελετήθηκε στο πόδι…, αλλά το αποτέλεσμα μηδαμινό. Έπεσαν στην αρχή κάτι τσιμέντα αντιστήριξης, για να προλάβουνε το μεγαλύτερο κακό,  αλλά έκτοτε εκεί μείναμε. Τα 15 και πλέον χρόνια αδιαφορίας είναι πάρα πολλά…

Προφανώς, όλα αυτά το χρόνια,  το έργο αυτό κρίνεται ως δευτερεύουσας σημασίας και αναγκαιότητας, κι ας αφορά ένα εξόφθαλμα επικίνδυνο πέρασμα προς μια απ’ τις ωραιότερες και πιο πολυσύχναστες λαϊκές παραλίες της Καλύμνου. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η ολιγωρία και κατασκευαστική αδράνεια.

Στο μεταξύ, στο σημείο αυτό της κατολίσθησης, τελευταία σημειώνονται και καθιζήσεις του ασφαλτικού οδοστρώματος, οπότε πέρα από τις επιφανειακές πραγματογνωμοσύνες των δημάρχων, πρώην-τέως-νυν, η σημερινή δημοτική Αρχή, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και τεχνικοί του δήμου, πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τη το γεγονός ότι έμπειροι πολιτικοί μηχανικοί και τεχνικοί που έχουν δουλέψει σ’ αυτά τα «χώματα», λένε ότι το έδαφος στο σημείο του δρόμου που βλέπει προς Καντούνι-Λινάρια έως Πλατύ Γιαλό θέλει μεγάλο… σεβασμό. Είναι χώματα, θα λέγαμε, μπαμπέσικα.

Ο δήμος Καλυμνίων πρέπει να σπεύσει… Ο εκεί δρόμος στέλνει τα μηνύματά του με τις σχισμάδες και καθιζήσεις του. Φτάνουν ώς τη Δημαρχία; 

Αρκετές οι φωτογραφήσεις και αξιολογήσεις της κατολίσθησης επί 15 χρόνια.

(φωτο: ΑΡΓΩ 4.2.2022)  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version