The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποσπάστηκε στην Αθήνα ο γιατρός της Ψερίμου Μ. Σαμαράς – Τσάμπα οι συγκινήσεις, παράτες και επιδείξεις.

Ο γιατρός της Ψερίμου, κ. Μενέλαος Σαμαράς, πριν κλείσει μήνα παραμονής-θητείας

του στην Ψέριμο,  αποσπάστηκε στην Αθήνα (το όνομα Σαμαράς λέτε να είναι η δύναμη της απόσπασης; Κύριος – ή Σαμαράς- οίδε). Τσάμπα πήγαν όλες οι θριαμβικές και υμνητικές επιδείξεις.

Για παρηγοριά των «απατημένων» Καλύμνου-Ψερίμου και των λοιπών συγγενών, έχουμε την υπόσχεση ότι θα αποσπαστεί στο νησί της Ψερίμου νέος γιατρός-φαντάρος,  για περίπου 9 μήνες – άγνωστο αν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.  

Ελπίζουμε στη νέα απόσπαση να μην έχουμε και πάλι νέες θριαμβικές ευχαριστήριες δοξολογίες. Ούτε και να  χρειαστεί νέα οικοσκευή και γενικότερος εξοπλισμός ιατρείου - αυτά είναι περιουσία του Δημοσίου…  

            Θυμόμαστε την εθνική περηφάνια και πολιτική μεγαλοπρέπεια των τοπικών αρχών και κυβερνητικών παραγόντων. Μέχρι και το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, κ. Κ. Μητσοτάκη, προς τον φαντάρο γιατρό. Όλοι είχαν συγκινηθεί τότε και όλοι σιωπούν τώρα. Τώρα που όλα αποδείχτηκαν «σαπουνόφουσκες». Το πράμα , ως αποδείχτηκε, ήταν «στο μάστορη» από μιας αρχής…  

Η ΑΡΓΩ τονίζει για άλλη μια φορά, ότι εκείνες οι υπερβολές ήταν εντελώς αδικαιολόγητες. Η εφημερίδα μας είχε αντιμετωπίσει τότε όλο εκείνο το νταβαντούρι, από την εγκατάσταση του γιατρού μέχρι και τον εξοπλισμό του ιατρείου, με κατηγορηματική αντίθεση, γιατί απλούστατα κρίναμε ότι δεν ήταν κανένα θέμα τόσης σπουδαιότητας, όσο το προβάλανε. Και σήμερα, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν όλες οι επιφυλάξεις μας.

            Τώρα, αντί για νέα κρίσεις, αναδημοσιεύουμε μέρος του ρεπορτάζ της εφημερίδας μας που αναφέρεται στο διορισμό-απόσπαση στην Ψέριμο του γιατρού φαντάρου και αφήνουμε τις κρίσεις στους αναγνώστες μας…   

*

Η ΑΡΓΩ στις 19 Ιανουαρίου 2022

[…]  Χωρίς αμφιβολία η στρατιωτική απόσπαση γιατρού στην Ψέριμο είναι κάτι σημαντικό. Οι κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού έχουν μια παρηγοριά. Μπράβο λοιπόν και συγχαρητήρια στους κ.κ. έπαρχο, δήμαρχο, στους κομματικούς παράγοντες της ΝΔ και σε όσους συνέβαλαν στην επαναλειτουργία του ιατρείου στην Ψέριμο.

Όμως, το παρατραβήξαμε! Κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε το μέγεθος του θέματος αυτού και το «φουσκώνουμε σαν μπαλόνι, ενώ, αντίθετα, «πνίγουμε» και εξαφανίζουμε σοβαρά προβλήματα της Καλύμνου.

Να τεκμηριώσω την κρίση μου αυτή:

Πρώτον: Η Ψέριμος είχε και παλιότερα γιατρό, τον κ. Ποθητό Ι. Χαλκίτη (όχι φαντάρο), επί δημαρχίας του Δ. Διακομιχάλη και τότε, με σύμβαση και με δαπάνες της δημαρχίας.

Δεύτερον: Ο φαντάρος γιατρός είναι με απόσπαση από τη μονάδα του, που σημαίνει ότι το πολύ-πολύ να μείνει μέχρι την απόλυσή του!  6-7 μήνες είναι αυτοί (πιθανόν, λιγότεροι); Μακάρι να είναι εκεί και το καλοκαίρι, να βοηθήσει και τον τουρισμό.

Τρίτον:  Μετά την απόλυσή του, θα αναζητήσουμε νέο «θρίαμβο» και πάλι από το στρατό. Το υπουργείο υγείας δεν έχει σήμερα καμιά υπηρεσιακή σχέση με το γιατρό. Ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση αισθάνονται υπερήφανοι αλλά… «ανέξοδα».

Τέταρτον: Οι θριαμβικές παράτες και οι… συγκινήσεις, η μεγάλη εορταστικά εγκατάσταση του γιατρού (έπαρχος, δήμαρχος, μητροπολίτης, κομματικοί παράγοντες κ.λπ.), θα είχαν νόημα και ουσία, μόνο αν η κυβέρνηση διόριζε γιατρό με την ειδικότητα του Γενικού Γιατρού και με θητεία έστω 3-4  ετών, αν όχι 5 ετών.

            Συμπέρασμα: Τόσος θόρυβος, υπερβολή! Λες και μιλάμε για κανένα τριτοκοσμικό νησάκι στο μέσο του πουθενά, στο οποίο πήγε γιατρός από τους  «Γιατρούς του Κόσμου» ή κάποια ιεραποστολή.

Αυστηρή η κρίση μου; Ίσως. Όμως αυτή είναι η πραγματική διάσταση του διορισμού (πιο σωστά, στρατιωτικής απόσπασης) του γιατρού της Ψερίμου.

Αυτά έγραψε η ΑΡΓΩ στις 19 Ιανουαρίου 2022. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos