Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το μνημόσυνο για τη μαύρη επέτειο των Ιμίων του 1996 Κύριο

Τη Δευτέρα, 31/1/2022, τελέστηκε το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο των ηρωικών

νεκρών του Πολεμικού μας Ναυτικού: Καραθανάση, Βλαχάκου, Γιαλοψού, που έπεσαν με το ελικόπτερό τους στη θάλασσα των Ιμίων, ξημερώματα της 31ης /1/2022.

Στον ι.ν. Αγ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε το ιερό μνημόσυνο, στις 10:30΄,  υπό τη χοροστασία του μητροπολίτη κ. Παϊσίου, πλαισιωμένου από τον ιερό κλήρο. Παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, πολιτικές-στρατιωτικές-λιμενικές-αστυνομικές, ενώ την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου, αρμόδιος του τομέα Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού.

Την επετειακή ομιλία εκφώνησε η αντιδήμαρχος κ. Ρένα Μαγκάκη.

Μετά το μνημόσυνο, εψάλη Τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των τιμώμενων ηρώων, στην πλατεία Λιμεναρχείου, με την παρουσία στρατιωτικού αποσπάσματος και στρατιωτικής μπάντας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ήταν η πρώτη χρονιά (από το 1997 έως σήμερα 2022) που δεν τίμησε το μνημόσυνο του Δήμου Καλυμνίων για τα Ίμια κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος και κανένας βουλευτής ή πολιτευτής.

Μια λεπτομέρεια: Είχε συμφωνηθεί και προγραμματιστεί (από το Δήμο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) η παρουσία του υφυπουργού ΥΠΕΘΑ, κ. Ν. Χαρδαλιά, αλλά και αυτή ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή – άγνωστο για ποιο… λόγο.

Αλλά και η παρουσία του κόσμου ήταν μικρή, παρ’ όλο που ο καιρός ήταν πολύ καλός.

Γενικώς, το φετινό μνημόσυνο για τη μαύρη επέτειο των Ιμίων του 1996 και της θυσίας τριών ένστολων νέων της Πατρίδας μας, ήταν πολύ και απαράδεκτα φτωχό, τουλάχιστον στο χώρο της εκκλησίας και του ηρώου.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version