The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κάλυμνος,24/01/2022

ΑΕΝ Πλοιάρχων - ΑΕΝ Μηχανικών

 

Σε σχέση με όσα έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την ίδρυση της ΑΕΝ Μηχανικών Καλύμνου και αποδίδονται σε εισηγήσεις της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το ΥΝΑΝΠ,  ρωτάμε ευθέως:

 

Ποια είναι η επίσημη θέση του αρμόδιου Υπουργείου και του Υπουργού κου Ι. Πλακιωτάκη ;

 

Είναι σύμφωνος με την άποψη ότι η ίδρυση της ΑΕΝ  Μηχανικών στην Κάλυμνο αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποσπασματική ςαντιμετώπισης» και δεν εντάσσεται σε ένα σχέδιο ανάπτυξης ολόκληρου του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης στο νησί ;

 

Είναι σύμφωνος με τον ισχυρισμό,  ότι η ήδη λειτουργούσα ΑΕΝ Πλοιάρχων στο νησί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας ;

 

Και αν αυτό ισχύει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να στηρίξει με μόνιμο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και να ενισχύσει υλικοτεχνικά, εφόσον αυτό χρειάζεται, τη λειτουργία μιας νεοσύστατης Ακαδημίας Πλοιάρχων σε ένα νησί με μακρά παράδοση στη ναυτοσύνη ;

 

Υπενθυμίζουμε ότι η ίδρυση της ΑΕΝ Πλοιάρχων Καλύμνου υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ 11μηνών,μετά από την προσωπική δέσμευση του τότε πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα-όταν επισκέφθηκε το νησί μας-και με τις άοκνες προσπάθειες και το προσωπικό ενδιαφέρον του Υφ/γού ναυτιλίας και συμπατριώτη μας Νεκτ. Σαντορινιού και όλων των βουλευτών του νομού μας, καθώς και με τη συμβολή του τότε Δημάρχου σε συνεργασία με την τοπική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η παρουσία της ΑΕΝ Πλοιάρχων στο νησί της Καλύμνου τιμά, αναδεικνύει και αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη μεγάλη παράδοση του στην σπογγαλιεία και τη ναυτιλία, καθώς η Κάλυμνος είναι σε όλουςγνωστό-και πολύ περισσότερο στον εφοπλιστικό κόσμο-ότi τροφοδοτεί την Ελληνική ναυτιλία εδώ και δεκαετίες με εξαιρετικούς ναυτικούς και καπετάνιους.

 

 Αν λοιπόν τα τοπικιστικά κριτήρια αφορούν την παράδοση ενός τόπου, που είναι συνυφασμένη με το επάγγελμα του ναυτικού, τότε μάλλον το γεγονός αυτό λειτουργεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την ίδρυση μιας τέτοιας Σχολής και όχι ως κάτι αρνητικό .

 

Όσον αφορά δε την ύπαρξη συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου που να αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης, προς αυτήν ακριβώς της κατεύθυνση εντάσσεται και η διεκδίκηση της Καλύμνου για την ίδρυση ΑΕΝ Μηχανικών προκειμένου να συμπληρωθεί με τον τρόπο αυτό το πλαίσιο ναυτικής εκπαίδευσης στο νησί της Καλύμνου , μετην ήδη λειτουργούσα ΑΕΝ Πλοιάρχων.

 

Περιμένουμε λοιπόν από τον αρμόδιο Υπουργό κύριο Πλακιωτάκη συγκεκριμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων που θέσαμε και ουσιαστικές ενέργειες όσον αφορά τόσο τη στήριξη της ΑΕΝ Πλοιάρχων όσο και την ίδρυση της ΑΕΝ Μηχανικών στην Κάλυμνο.

 

Ταυτόχρονα καλούμε σε επαγρύπνηση τους φορείς της Καλύμνου αλλά και το σύνολο των Καλυμνίων όπου γης, γιατί «οι καιροί ου μενετοί».

 

Οι θέσεις της Κυβέρνησης και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την δημόσια παιδεία, όπως και οι εφοπλιστικές βλέψεις για ιδιωτικές ναυτικές σχολές, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό ...

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos