The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ν. Σαντορινιός: «Ναυτιλία χωρίς προϋπολογισμό, νησιωτική πολιτική χωρίς γιατρούς στα νοσοκομεία. Αυτό είναι το έργο του ΥΝΑΝΠ και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη» Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Αθήνα, 13/01/2022

 

Υπόσχονται «παπάδες» για την ακτοπλοΐα και τα λιμάνια, όμως στον προϋπολογισμό εγγράφονται μόλις 50 εκ. ευρώ

«Ακούσαμε το προηγούμενο διάστημα ότι θα δοθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ  από τον προϋπολογισμό για τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα λιμάνια και το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Τελικά όμως, επισήμως διαβάζουμε ότι προϋπολογίζονται μόλις 50 εκατομμύρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις προφορικές υποσχέσεις και παρά τις προκηρύξεις 135 εκατομμυρίων για την ακτοπλοΐα, πέρυσι στον προϋπολογισμό εγγράφηκαν μόλις 70 εκ. ευρώ ενώ χρωστούν 60 εκ. ευρώ στους ακτοπλόους.  Ας μας απαντήσει λοιπόν ο Υπουργός: Θα πληρωθούν οι ακτοπλόοι ή θα μείνουν από πετρέλαιο, ιδίως οι μικροί, και δεν θα έχουμε ακτοπλοΐα; Ο ίδιος μιλάει και για ΕΣΠΑ, όμως, το ΕΣΠΑ δεν περιγράφεται στον προϋπολογισμό, ενώ θα έπρεπε. Επίσης, όσο αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, προβλέπεται 1 εκ. ευρώ για τη μελέτη σχετικά με την αλλαγή του μείγματος καυσίμων στα πλοία. Ούτε αυτό, όμως, εγγράφεται στο 2022!».

«Μας είπαν ότι η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων των ναυτεργατών είναι προς όφελος της ναυτιλίας, γιατί έτσι θα προσελκύσουμε περισσότερα πλοία στη σημαία. Αλήθεια, πόσα πλοία προσελκύστηκαν με αυτά που κάνει η Κυβέρνηση, όπως, για παράδειγμα, με την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων και την ελαστικοποίηση ακόμα και στη σύνθεση των πλοίων υπό ελληνική σημαία, για τους ανώτερους αξιωματικούς; Οι συμβάσεις ITF στις οποίες κατέφυγε η Κυβέρνηση, μπορεί να είναι καλές για τους Φιλιππινέζους, αλλά όχι για τους Έλληνες ναυτικούς. Η Κυβέρνηση όμως εξισώνει τους μεν με τους δε, και μάλιστα, πανηγυρίζει γι’ αυτό!»

Με τα ξέφτια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2020, προσπαθούν να μπαλώσουν μέρος από τα χρωστούμενα του Μεταφορικού Ισοδύναμου

«Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στο Μεταφορικό Ισοδύναμο αφού οι νησιώτες έχουν να πληρωθούν από τον Μάιο. Τώρα υπόσχονται ότι θα τους πληρώσουν τα ποσά δύο μηνών στις 15/1, από τα υπόλοιπα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2020 (!) αφού πέρυσι και φέτος έχουν εγγράψει μόλις 23 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό. Φέτος μάλιστα, έβαλαν και το περίφημο Πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ», προϋπολογίζοντας 23 εκ., όταν το Μεταφορικό Ισοδύναμο χρειάζεται πάνω από 100 εκ.. Κοροϊδεύουν τους νησιώτες και τους πληρώνουν με τα ρετάλια του ΠΔΕ. Δεν απαντούν, παρά έρχονται στη Βουλή βγάζοντας «δεκάρικους» λόγους χωρίς να μας λένε πού θα βρουν τα λεφτά, εφόσον τα λεφτά δεν φαίνονται στον προϋπολογισμό».

Η νησιωτική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει υποβαθμίσει τη δημόσια υγεία σε όλα τα νησιά 

«Ως Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Πλακιωτάκης γνωρίζει ότι η Κως για 13η μέρα δεν έχει ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα να μη γίνονται δωρεάν rapid test μέσα σε αυτές τις συνθήκες; Επί μήνες, η δημόσια υγεία έχει υποβαθμιστεί σε όλα τα νησιά. Στην Κω δεν υπάρχει παθολόγος, υπάρχει μόλις ένας νεφρολόγος και οι νεφροπαθείς αναγκάζονται να πάνε στην Κάλυμνο για να κάνουν αιμοκάθαρση. Δεν υπάρχουν παιδίατροι στα νοσοκομεία, ενώ τα σχολεία έχουν ανοίξει και η μετάλλαξη «Όμικρον» προελαύνει, με χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά και σχολεία.  Αυτή είναι η νησιωτική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον τομέα της Υγείας.»

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΝΑ-ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Αγγελική Τρικοίλη ΦιλόλογοςΜέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η περίοδος επεξεργασίας θέσεων και προτάσεων στο πλαίσιο του...

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

ΑΝΑΣΑ

Γράφει η Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη Αύγουστος, θεωρητικά το ζενίθ του καλοκαιριού κι όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε...

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΚΠΑ : ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

13-07-2025, 08:10 | Θάλασσα - Ακτές

ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ: ΤΟ ΗΦΑΙΣΤ...

ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ

08-07-2025, 08:22 | Θάλασσα - Ακτές

Τα υδροπλάνα ήρθαν στον Βόλο – Η Hellenic Seaplanes απογ&...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ : ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ STORIES ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

07-07-2025, 13:57 | Τέχνες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Ένα μοναδικό πολ&...

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΝΙΣΥΡΟΥ :ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

06-07-2025, 14:55 | Εκδηλώσεις

Η Νίσυρος φιλοξενεί το Συνέδριο “Διάλ&omicr...

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ RODOS CUP ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

06-07-2025, 08:35 | Θάλασσα - Ακτές

RODOS CUP 2025 ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Κάλυμ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ

06-07-2025, 08:27 | Θάλασσα - Ακτές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "Παραμένουμε σταθερά προσα&...

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "THE KALYMNIANS"

04-07-2025, 21:24 | Εκδηλώσεις

"Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜ&Omicron...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

04-07-2025, 09:35 | Κυβέρνηση

Προς τον Υπουργό Επικρατείας & Αντιπρό&...

Argo Kalymnos