Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα Σκάλια ζημιές από σφοδρή 24ωρη καταιγίδα – Ο Δήμος έκλεισε τα σχολεία Κύριο

Από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι την Κυριακή (9/1/22) το μεσημέρι, σφοδρή

και ακατάσχετη καταιγίδα έπληξε τα Σκάλια (φωτο οικισμού: Μέρης) προκαλώντας στην πλαγιά του οικισμού κατολισθήσεις φερτών υλών και σοβαρές ζημιές σε σπίτια - σύμφωνα με τις πληροφορίες και φωτό που μας έστειλε ο πρόεδρος του συλλόγου της περιοχής κ. Νικ. Πιζάνιας.

    Το τμήμα της πλαγιάς που υπέστη την καταστροφική μανία της καταιγίδας, είναι αυτό που απλώνεται κάτω από τη λεωφόρο μέχρι τη θάλασσα, και κυρίως προς το μέρος της Λαγκάδας, ενώ μικρότερη ζημιά υπέστη ο άνω οικισμός, αυτός του Πλατάνου.

     Ο δήμαρχος, κ. Δ. Διακομιχάλης, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έσπευσε στον πληγέντα οικισμό και επόπτευε τις εργασίες αποκατάστασης του χώρου με μπουλντόζες, μέχρι το απόγευμα. Στη συνέχεια είχε σύσκεψη στο δημαρχείο.  

    *

     Η δημοτική Αρχή εξετάζοντας, γενικότερα, τα προβλήματα που προκάλεσε στο νησί η 24ωρη  καταιγίδα και βασιζόμενη στα δελτία καιρού της ΕΜΥ, εξέδωσε αποφάσεις κλεισίματος των σχολείων όλων των βαθμίδων για τη Δευτέρα, 10/1/22.

     Στο μεταξύ, ο καιρός σήμερα στην Κάλυμνο, από το πρωί είναι κατά πολύ βελτιωμένος, με μηδέν μποφόρ, καθόλου κρύο, ελάχιστες ασθενείς βροχές και  περιοδική εμφάνιση του ήλιου.

    Όμως γίνεται λόγος για μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού στην Κάλυμνο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version