Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΚΩ Κύριο

ΔΥΟ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 
Κάλυμνος 3/1/2022

 

Απορίας Άξιον....

 

∆ιερωτάται   ο    γράφων     στην    Εφηµερίδα      των    Συντακτών,   στις  29/12/2021,  https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/325521_ishyei-i-ergatiki-nomothesia-sto-nosokomeio-kalymnoy,  σχετικά µε την µέχρι πρότινος παιδίατρο του Νοσοκοµείου Καλύµνου,εάν ισχύει η εργατική νοµοθεσία στο Νοσοκοµείο Καλύµνου.

Αυτό που γνωρίζουµε είναι ότι η ∆ιοίκηση του Νοσοκοµείου Καλύµνου επέλεξε συνειδητά, εν µέσω πανδηµίας, να πορευτεί µε έναν αντί για δύο παιδιάτρους, την στιγµή που υπάρχει το ΦΕΚ 181 τεύχος Α/2-10-2-2021 για ανανέωση επικουρικών ιατρών και λοιπού προσωπικού µέχρι 31/3/2022λόγω έκτακτων και επιτακτικών αναγκών, έχοντας µάλιστα την έγγραφη αίτηση παράτασης της επικουρικήςπαιδιάτρου.

Είναι δύσκολο να αντιληφθούν οι όποιοι αρµόδιοι ότι ένας παιδίατρος ή ένας καρδιολόγος δεν µπορεί να εφηµερεύει 30 ηµέρες κάθε µήνα. Είναι άνθρωποι και λυγίζουν και τότε το νοσοκοµείο µένει χωρίς παιδίατρο και χωρίς καρδιολόγο, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους Καλύµνιους και τα παιδιά τους, για όσο διαρκεί αυτή η δύσκολη περίοδος.

Ελπίζουµε να µην ισχύει,όπως αναφέρεται στο άρθρο, η περίπτωση να µην ανανεώθηκε η σύµβαση της παιδιάτρου «πιθανότατα γιατί η γιατρός είχε εκφράσει την επιθυµία να πάρει άδεια θηλασµού στο πλαίσιο της παράτασης της σύµβασης, όπ ως προβλέπει άλλωστε η εργασιακή νοµοθεσία».

 

Τέτοιες λογικές σε µια χώρα που το δηµογραφικό είναι το µεγαλύτερό τηςπρόβληµα, δεν αντιβαίνουν µόνο στον νόµο αλλά είναι και καταστροφικές.

 

Τιµούµε όλο το ιατρικό , νοσηλευτικό , διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκοµείου µας, για την υπερπροσπάθεια πουκαταβάλλει, αλλά λυπούµαστε πραγµατικά για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της ∆ιοίκησής του, προσωρινής ή µόνιµης αδιάφορο, που βλάπτουν σοβαρά την υγεία των Καλυµνίων, εν µέσω µάλιστα πανδηµίας αφήνοντας το Νοσοκοµείο του νησιού µας  µε έναν και µόνο παιδίατρο.

 

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΩ

Κως, 03/01/2022

"Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στην κοινωνία της Κω "

Ακόμα μια φορά οι κάτοικοι της Κω βιώνουν τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης και την ανυπαρξία του "επιτελικού κράτους".

Βιώνουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Την ώρα που το Νοσοκομείο του νησιού μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση,

την ώρα που κορυφώνεται η πανδημία και αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα, στερούν από τους συμπολίτες μας το δικαίωμα των δωρεάν rapid test.

Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στην κοινωνία της Κω:

Πού μπορεί ο πολίτης της Κω να κάνει δωρεάν rapid test;

Γιατί δε φρόντισαν έγκαιρα να στελεχώσουν τα τοπικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ;

Γιατί δεν έχουν συμπεριλάβει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας που θέλει και μπορεί ;

Γιατί δε φρόντισαν να ενισχύσουν τη διαδικασία των δωρεάν rapid test σε όλο το νησί;

Γιατί υποχρεώνουν τους πολίτες να κατευθύνονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, καταβάλλοντας υπέρογκες αποζημιώσεις σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Γιατί δε νομοθετούν άμεσα τη  δωρεάν συνταγογράφηση για όλους μοριακών και rapid test από το ασφαλιστικό σύστημα;

Εμείς οι νησιώτες με υψηλό το αίσθημα της ατομικής ευθύνης προστατεύουμε από μόνοι μας τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα διαπιστώνουμε την τραγική απουσία κυβερνητικής ευθύνης και μέριμνας στον τομέα της  υγείας.

Στον  δρόμο της αλαζονείας, του αυταρχισμού, της απόδρασης από την πραγματικότητα που ακολουθεί  η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κοινωνία μας δε θα τους ακολουθήσει.

Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή!

Για εμάς τους νησιώτες είναι πλέον ζήτημα αξιοπρέπειας και ισότητας!

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version