Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Γιάννης Σκυλλάς

Ένας εξαίρετος αριστερός ιδεολόγος και αγωνιστής

 

Από το ΚΚΕ Καλύμνου λάβαμε την ακόλουθη νεκρολογία

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Γιάννη Σκυλλά.

Με απέραντη θλίψη, η Κομματική Οργάνωση Βάσης Καλύμνου του ΚΚΕ, αποχαιρετά το σύντροφο Γιάννη Σκυλλά, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής.

Ο σ. Γιάννης, γέννημα θρέμμα της Καλύμνου και του αγροτικού χωριού του Βαθύ, το πρώτο από τα τρία παιδιά του Μικέ και της Αγγελικής Σκυλλά,  από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τις κομμουνιστικές ιδέες, αφού μεγάλωσε  σε μια οικογένεια προοδευτική-αριστερή , με πατέρα ΕΔΑΐτη, όπου και μπολιάστηκε με τις ανατρεπτικές ιδέες του Μαρξισμού-Λενινισμού.

Βίωσε από κοντά, τις αγωνίες και τις δυσκολίες της αγροτιάς, αφού ο πατέρας του άλλαξε επάγγελμα και από ράφτης το 1969  γίνεται αγρότης. Το 1974 εντάσσεται στις γραμμές της ΚΝΕ στην Κάλυμνο και   στις γραμμές του ΚΚΕ το 1977 ως φοιτητής στα Γιάννενα.

Υπηρέτησε το Κόμμα από πολλές και διάφορες θέσεις, τόσο στην Κάλυμνο και τα Βόρεια Δωδεκάνησα μέχρι τα τέλη τις 10ετίας του 80 και στη συνέχεια ως στέλεχος του Κόμματος  σε οργανώσεις  της Αθήνας. Ασυμβίβαστος και ακέραιος χαρακτήρας, δεν εγκατέλειψε το Κόμμα τη δύσκολη περίοδο των ανατροπών και της διάσπασης.  Δούλεψε για την ανασυγκρότηση του Κόμματος, ενώ από το 1992 ξεκίνησε να εργάζεται στη Σύγχρονη Εποχή.

Υπήρξε μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής καθώς και του τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Μέχρι και την τελευταία του μέρα, ήταν αφοσιωμένος στην υπόθεση για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ο σύντροφος Γιάννης έκανε πράξη το σύνθημα «Η Γνώση είναι Δύναμη»,  τόσο με τις γνώσεις του όσο και την αταλάντευτη πίστη του στην επαναστατική στρατηγική του Κόμματος.  Ως εργαζόμενος στη Σύγχρονη Εποχή συνέβαλε, ώστε το εκδοτικό του ΚΚΕ να εκδίδει και να διαδίδει πλατιά στην Ελλάδα τα έργα των Μαρξ – Ένγκελς – Λένιν, σημαντικά λογοτεχνικά έργα και άλλες σημαντικές εκδόσεις προκειμένου να γίνεται κτήμα της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων την κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού και ό,τι πιο προοδευτικό και ριζοσπαστικό γέννησε η ανθρώπινη σκέψη.

Ο σύντροφος Γιάννης θα μείνει ζωντανός στη σκέψη μας, αλλά και στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης, στο δρόμο για τη οικοδόμηση της νέας κοινωνίας της Σοσιαλιστικής-Κομμουνιστικής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην κόρη του Δανάη και στη σύζυγο Ρόζη, καθώς και σε όλους τους οικείους του. 

Την Τετάρτη 24 Νοέμβρη θα κηδευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάλυμνο. Το πρωί 10.00 πμ, θα εκτεθεί η σορός στο ξενώνα της εκκλησίας των Αγ. Θεοδώρων στο Βαθύ όπου και θα ακολουθήσει η τελετή της πολιτικής κηδείας στις 12.30μμ.

Καλό ταξίδι σ. Γιάννη.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version