Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Κύριο

Πρωτοβουλία Πολιτών

ΨΗΦΙΣΜΑ

Παραλήπτες: Ελληνική Κυβέρνηση

  Η ΔΕΗ αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας και τον βασικό πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος. Είναι μια δημόσια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την άσκηση από το κράτος αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης μέσω μιας δίκαιης ενεργειακής μετάβασης της οικονομίας. Η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ με αποκλεισμό της συμμετοχής του δημοσίου οδηγεί στην απώλεια της πλειοψηφίας του 51% και του ελέγχου του ελληνικού δημοσίου στην επιχείρηση. Με αυτό τον τρόπο συντελείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση από την κυβέρνηση του ενεργειακού τομέα της χώρας, μετά την πρόσφατη παραχώρηση σε ιδιώτες των δικτύων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου (ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ υποδομών). Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ γιατί:

   Είναι εντελώς αδικαιολόγητη με οικονομικούς όρους , η ιδιωτικοποίηση μιας κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης, που επιπλέον έχει τη δυνατότητα φτηνού δανεισμού για την πραγματοποίηση όλων των επενδύσεων που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

   Ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ είναι αναγκαίος για την αποτροπή ανεξέλεγκτων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και τη διατήρηση των χαμηλών τιμών σε κοινωνικό, αγροτικό και βιομηχανικό τιμολόγιο.

   Ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ είναι η μοναδική εγγύηση για την αντιμετώπιση της «ενεργειακής φτώχειας » και την προστασία ιδιαίτερα των φτωχότερων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ειδικά στη σημερινή συγκυρία που η παγκόσμια ενεργειακή κρίση απειλεί με κατακόρυφες αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια.

   Μόνο υπό δημόσιο έλεγχο η ΔΕΗ μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο στην παραγωγική αναβάθμιση της χώρας και στη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής .

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

(Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να υπογράψει το ψήφισμα στη σελίδα ΑVAAZ.org)

Πηγή : AVAAZ ORG

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version