Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανάπτυξη της Καλύμνου με τα λόγια δε γίνεται Κύριο

Δεν είναι δυνατόν να έρχονται εκατοντάδες αναρριχητές μέσω Κω και να ξωμένουν

στο Μαστιχάρι της Κω, για 5 ώρες, περιμένοντας το νέο… δρομολόγιο της σύμπραξης ΑΝΕΚ –ΑΝΕΜ (η πρώτη του Δήμου Καλύμνου και η δεύτερη εταιρική σύμπραξη ιδιωτών Κω- Καλύμνου).

Πολύ περισσότερο είναι απαράδεκτο και χτύπημα της ανάπτυξης της Καλύμνου η εξοργιστική έως και αστεία κατάσταση (σύμφωνα με τα χιουμοριστικά σχόλια των αναρριχητών για «γη της επαγγελίας») το να καταφθάνουν στο Μαστιχάρι (για παράδειγμα… 2/10/21) τα ταξί από το αεροδρόμιο της Κω, με την πτήση των 5μμ,  και εκείνη την ώρα να βγαίνει από το λιμάνι το πλοίο δρομολογίου για Κάλυμνο. Δεν μπορούσε να περιμένει 10΄ λεπτά; Είναι και εδώ θέμα του πρωτοκόλλου; Επειδή η πτήση είχε καθυστέρηση 20΄λεπτών, οι επιβάτες για Κάλυμνο πρέπει να τιμωρούνται περιμένοντας επί 5 ώρες το επόμενο δρομολόγιο, στις 10 μμ., για τη «γη της επαγγελίας»;    

Ποιος φταίει γι’ αυτό το μαύρο χάλι; Υποχρεωτικά… το ζήτημα αυτό αποστέλλεται με κούριερ στον δήμαρχο της Καλύμνου, που παλεύει για την ανάπτυξη αλλά από παντού «μπάζει» το… πλοίο του.

Ο κ. Διακομιχάλης πρέπει να κάνει άμεσα «επανεκκίνηση» της εμπράγματης και εφαρμοσμένης πολιτικής του γιατί:

 Έχουμε αεροδρόμιο με τεράστια αίθουσα επιβατών αλλά χωρίς αεροπορικά δρομολόγια. Πολύ συχνά ματαιώνονται οι πτήσεις και τρέχουμε στην Κω.

Έχουμε ναυτιλιακή εταιρία, την ΑΝΕΚ, αλλά με φτωχή  εξυπηρέτηση τουριστών και Καλύμνιων, ενώ θα έπρεπε να υπήρχε ανταπόκριση στο ποστάλι Καλύμνου-Κω κάθε 1-2 ώρες, με ή χωρίς συμπράξεις του Δήμου.  

Έχουμε αναρριχητικό τουρισμό που προχωράει με την πίεση των αναρριχητών, οι οποίοι επιμένουν να έρχονται στο νησί μας, γιατί έχουμε σπάνια αναρριχητικά πεδία, και ο Δήμος βέβαια κάνει σχετική διαφήμιση και προώθηση αυτού του τουριστικού του προϊόντος, αλλά οι συνθήκες μετακίνησης (ακτοπλοϊκής-αεροπορικής) είναι αντιαναπτυξιακές…

Κάποτε, επιτέλους…, κάτι πρέπει να γίνει! Ανάπτυξη με τα θριαμβικά λόγια δε γίνεται. Αν δεν αλλάξουμε, βουλιάζουμε.     

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version