The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ιδρύεται «Πεντάνησος» ανάπτυξης - υπογραφές δτ 4 νησιών Κύριο

Πολλών αναγνώσεων δελτίο τύπου & παρατηρήσεις από την ΑΡΓΩ.

 

Δημοσιεύουμε το παρακάτω περίεργο δελτίο τύπου, άδηλου Γραφείου Τύπου, και θα κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς τη διάθεση να εμπλακούμε στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Διακομιχάλη και της παράταξης του τέως Δημάρχου κυρίου Γ. Γαλουζή στην Κάλυμνο, αναφορικά με την έδρα του Αναπτυξιακού Οργανισμού, εμείς οι Δήμαρχοι των νησιών Λέρου Πάτμου Λειψών και Αγαθονησίου, αφού αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μαζί και με την Κάλυμνο αξιοποιώντας ένα εργαλείο που πρόσφατα θέσπισε η Κυβέρνηση για την ενδυνάμωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Τ.Α., έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

1ον) Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των πέντε νησιών μας, είναι μετοχική εταιρεία και δεν έχει καμία σχέση με το δίκτυο διαδημοτικής συνεργασίας στο οποίο συμμετέχει και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τότε συμφωνήσαμε να έχει έδρα την Κάλυμνο, λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι είναι στη μέση απόσταση των νησιών, αφού συμμετέχει και η Τήλος.

2ον) Στον Αναπτυξιακό Οργανισμό έχει επιλεγεί η έδρα να είναι η Λέρος, αφού είναι το μόνο από τα πέντε νησιά με τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. και επειδή είναι στη μέση απόσταση μεταξύ των νησιών μας.

Σε κάθε περίπτωση η διαδημοτική συνεργασία πρέπει να ξεφύγει από τοπικισμούς και να λειτουργήσει ισότιμα για όλα τα νησιά με συγκεκριμένες στοχεύσεις, προκειμένου να λύνονται προβλήματα, που δυστυχώς ταλαιπωρούν τους κατοίκους των νησιών μας διαχρονικά.

Δεν είναι η έδρα αυτή που θα είναι ο καταλύτης στη σωστή λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού, αλλά η βούληση όλων μας να πορευθούμε από κοινού και χωρίς ηγεμονισμούς να αντιμετωπίζουμε την επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας.

Στο ξεκίνημα των συζητήσεων στις μεταξύ μας επαφές  για εμάς τους πέντε δημάρχους αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα, άλλωστε και η ονομασία του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πεντάνησος» αυτό επιβεβαιώνει :

Ότι είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε λύσεις για τα πέντε νησιά στα κοινά μας προβλήματα, το ένα νησί να είναι δίπλα στο άλλο, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς τοπικισμούς και πατερναλιστική διάθεση από κανένα.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

  1. 1.    Λέρου
  2. 2.    Πάτμου
  3. 3.    Λειψών
  4. 4.    Αγαθονησίου

***

Παρατηρήσεις

  1. Γιατί δεν ξεκίνησαν μαζί και οι πέντε δήμαρχοι: Λέρου, Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου και Καλύμνου την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού (Α.Ο.), αλλά μόνα τους τα τέσσερα νησιά, που γράφουν ότι αποφάσισαν να έχουν μαζί τους και την Κάλυμνο;
  2. Η εκτελεστική επιτροπή του Α.Ο. (ή συντονιστική ή οργανωτική – όπως και να την πούμε) ποια είναι τελικά; Υπάρχει συνεταιριστική σύμπραξη χωρίς Δ.Σ. ή κάτι σχετικό; Το ως άνω δελτίο τύπου από ποιο γραφείο βγήκε; Από κάποια διαδικτυακή επικοινωνία της πρωτογενούς «Τετρανήσου» που αποφάσισε την ίδρυση του Α.Ο. ή της δευτερογενούς «Πεντανήσου» που ενσωμάτωσε και την Κάλυμνο;
  3. Γιατί η Κάλυμνος δε συμμετέσχε στην απόφαση για ορισμό της Λέρου ως έδρας, αφού λένε ότι πάνε μαζί και τα πέντε νησιά και ότι ο Α.Ο. είναι μετοχική εταιρία; Ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε ότι ο ίδιος πρότεινε τη Λέρο ως έδρα. Να το δεχτούμε, αν και μας μένει η εντύπωση ότι η Κάλυμνος προσκολλήθηκε στον Α.Ο. εκ των υστέρων;  Το ως άνω δ.τ. είναι πολλών αναγνώσεων.
  4. Η αναφορά σε «πατερναλισμό» είναι ολοκάθαρα πλάγια σπόντα για την Κάλυμνο, για να «χαμηλώσει» το τουπέ της. Γιατί πατερναλιστικές επιδιώξεις έχουν τα μεγάλα νησιά και όχι τα μικρά. Τέτοιες όμως πλάγιες μπηχτές, με το ξεκίνημα του Α.Ο., δείχνουν προκατάληψη κατά της Καλύμνου - δεν είναι και  αδικαιολόγητη, αφού η Κάλυμνος δεν πείθει… Έχασε την Αστυπαλιά (η οποία πήγε  με την Κω), της έφυγαν τώρα τα τέσσερα νησιά Πάτμος, Λέρος, Λειψοί, Αγαθονήσι!  

5.  Τα νησιά μας δεν κατάφεραν να κινήσουν μια κάποια ανάπτυξη μέσω διαδημοτικών συμπράξεων και θα το κατορθώσουν τώρα με τον προεκλογικό Α.Ο. της ΝΔ; Είδαν τέτοια αναπτυξιακή «επίθεση» της κυβέρνησης διαδημοτικές συμπράξεις και έτρεξαν να την αξιοποιήσουν μέσω του δικού της Α.Ο.;  Μάλλον έπαθαν πολιτικό αντικατοπτρισμό.  Και η Κάλυμνος θα πρέπει να βρει την εσωτερική της ηρεμία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, να βρει το βηματισμό της. Είναι πια περιττές οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις, όταν χωλαίνει η εμπράγματη πολιτική.Ο Κ. Διακομιχάλης αγωνίζεται, το παλεύει, αλλά στερείται των αναγκαίων για μια πραγματική ανάπτυξη υποστηρικτικών ερεισμάτων.

Η συνεργασία των παρατάξεων για το καλό της Καλύμνου είναι ύψιστη ανάγκη.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos