Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΕΚΤ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 

Αθήνα, 12/05/2021

 

 «Ν. Σαντορινιός: Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Καλύμνου χρειάζονται μέριμνα και στήριξη»

Παρέμβαση έκανε ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με την ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων στήριξης των μαθητών της Γ’ Λυκείου της Καλύμνου, δεδομένου ότι το σκληρό Lockdown στο νησί επηρεάζει την πορεία τους προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η ανακοίνωση ενός ακόμη σκληρού lock down στην Κάλυμνο, αν και επιβεβλημένη, συνιστά μια αρνητική εξέλιξη όμως, και για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα σχολεία στο νησί της Καλύμνου είναι από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που στις 10 Μαΐου δεν άνοιξαν, και δάσκαλοι και καθηγητές συνεχίζουν τις παραδόσεις των μαθημάτων, μέσω τηλε- εκπαίδευσης. Παρά ταύτα, το καθεστώς της τηλε- εκπαίδευσης, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν μπορεί να καλύψει σε τίποτα τις μεγάλες ανάγκες σε επαναλήψεις που έχουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι και εισήλθαν πια στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Καθηγητές, γονείς και πιο πολύ από όλους οι ίδιοι οι 124 μαθητές των ΓΕ.Λ και οι 110 μαθητές του ΕΠΑΛ Καλύμνου βρίσκονται σε αναστάτωση και αδιέξοδο.

Οι Πανελλήνιες είναι ένας κομβικός σταθμός στη ζωή όλων των μαθητών, ενώ για πολλούς και πολλές αποτελούν την κορύφωση μιας πολύχρονης προσπάθειας μελέτης και αφοσίωσης. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι μαθητές του νησιού της Καλύμνου λόγω του καθεστώτος lockdown, προκαλούν ένα σημαντικό πλήγμα στην εκπαιδευτική τους πορεία, τους θέτουν σε άνιση θέση συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές και δυναμιτίζουν εκ θεμελίων τις πιθανότητές τους για μια επιτυχή είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως πολλές φορές κατά το παρελθόν έκανε, σε ανάλογες περιπτώσεις, να εξετάσει την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2020-2021 που φοιτούν στο νησί της Καλύμνου, με ειδικό ποσοστό υποψηφίων λόγω ειδικών συνθηκών που η περιοχή αντιμετωπίζει. 

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνει πως η επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας έχει επιφέρει κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, τόσο σε τοπικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η κατάσταση που βιώνει η Κάλυμνος, με τη συνεχή έξαρση των κρουσμάτων και τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται στο νησί, είναι συγκυρίες που μπορούν να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη για την εξέλιξη της πορείας των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του νησιού και να επηρεάσουν καθοριστικά και με αρνητικό τρόπο το μέλλον τους, γεγονός που το Υπουργείο πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του και να μεριμνήσει σχετικά.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos