Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σαρωτικός ο μητροπολίτης στις μεταθέσεις εφημερίων Κύριο

Ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος ήταν σαρωτικός στις μεταθέσεις εφημερίων

από ενορία σε ενορία αλλά και στην επιβολή και «αργίας» σε ιερέα, που προηγουμένως «έφαγε» πρόστιμο για παράνομη λειτουργία του ναού στον οποίο υπηρετεί. Ο ίδιος και οι ενορίτισσες που βρηκε μέσα οι αστυνομία την ώρα τις ακολουθίας.

Ο μητροπολίτης, μετά τις σωρηδόν καταγγελίες που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό από κατά περιοχή ενορίτες αλλά και από θεσμικά πρόσωπα του νησιού και του κράτους, προέβη σε εκτεταμένη αναδόμηση του δικτύου των ενοριών, με στοχευμένες μεταθέσεις και αυστηρά διοικητικά μέτρα.

Θα λέγαμε ότι πήραν «φωτιά» οι ενορίες: Άργους, Αγ. Στεφάνου, Υπαπαντής, Αγ. Σάββα και Αγ. Γεωργίου Πανόρμου (τις αποφάσεις του μητροπολίτη τις δημοσιεύομε στα FB, της εφημερίδας μας).

Για μερικούς εφημερίους οι μεταθέσεις ήταν επώδυνες, για άλλους όχι. Αλλά το σοβαρό της υπόθεσης, κατά την εκτίμησή μας, είναι ότι αυτή η «αναδόμηση» δεν τελείωσε. Αργά ή γρήγορα αναμένονται και άλλες αποφάσεις. Το ηχηρότατο μήνυμα που κ. Παϊσίου είναι ξεκάθαρο: κανένας δεν είναι ασφαλής και αμετακίνητος από την ενορία του.

Τώρα, δίκαιος ή άδικος αυτός ο «ανασχηματισμός», εμείς δε θα πούμε. Πλην όμως, ο κάθε ιερέας οφείλει να αξιολογήσει μόνος του τη στάση του. Προπάντων να συνειδητοποιήσει ότι ο μητροπολίτης είναι… πάνω απ’ όλους τους ιερείς της επαρχίας του και αυτό δεν μπαίνει σε… διαπραγμάτευση. Το ισχύον καθεστώς είναι αυτό και δεν αλλάζει με καμία… κυβέρνηση, αρέσει δεν αρέσει.  Σ’ αυτό υπηρετούν ως λειτουργοί της εκκλησίας αλλά και ως δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι στρατιώτες της εκκλησίας και του κράτους, στην υπηρεσία του λαού.           

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version