Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Κύριο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Κάλυμνος  11 /5/ 2021                      

 mail: grafeioepikoinwnias@gmail.com                                                                                                                                                  

 

Σε τηλεδιάσκεψη εργασίας  που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την εξέλιξη των εμβολιασμών στους μόνιμους κατοίκους των νησιών, συμμετείχε σήμερα Τρίτη 11/5/2021 και ώρα 11.30π.μ. ο Δήμαρχος κος Δημ. Διακομιχάλης.

Στην τηλεδιάσκεψη παρόντες ήταν μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου και συνεργατών του κου Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Υγείας κος Β. Κικίλιας, ενώ συμμετείχαν επίσης οι 4 Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι όλων των μεγάλων νησιωτικών Δήμων.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο κος Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης να προτεραιοποηθούν οι κάτοικοι των  νησιών της Χώρας -εκτός της Κρήτης που ακολουθεί τον Εθνικό σχεδιασμό- ούτως ώστε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμών με την κωδική ονομασία  «Ελευθερία» έως τέλος Ιουνίου.

Για την ομαλή εξέλιξη αυτής της διαδικασίας ζήτησε την έμπρακτη στήριξη και συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος κος Δ. Διακομιχάλης κατέθεσε έγγραφο υπόμνημα προς τον Κο Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, στο οποίο ζητά, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Κάλυμνο, μετά την επιβολή καθολικής απαγόρευσης μετακίνησης (λοκνταόυν) για δεύτερη συνεχή εβδομάδα και κατόπιν πολλών μηνών σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου, να προτεραιοποηθεί -έτι περαιτέρω- ο εμβολιασμός των κατοίκων της Καλύμνου, ούτως ώστε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα  έως το τέλος του μηνός Μαΐου.

 

     Από το Γραφείο Δημάρχου

  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version