Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗN ΚΑΛΥΜΝΟ 9.5.2021 Κύριο

Με εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, υπό του Σεβασμιωτάτου

Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, η χειροτονία εις πρεσβύτερον, του μέχρι σήμερα ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, Μάριου Μίχα, στον ενοριακό ιερό ναό Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου.

Ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Χαράλαμπου Λεβεντάκη και του ιεροδιακόνου Ιωάννη Τρικοίλη.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν με Καλύμνικο ύφος οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ραφαήλ Σμαλιός και Νικόλαος Μονοκάνδηλος.

Η χειροτονία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του αυστηρού “lockdown” που ισχύει για το νησί της Καλύμνου, και παρόντες στη χειροτονία ήταν μόνον οι γονείς του νεοχειροτονηθέντος.

Ο νέος πρεσβύτερος π. Μάριος Μίχας θα αναλάβει καθήκοντα Εφημερίου στον ενοριακό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, ενώ ο μέχρι νυν εφημέριος π. Χαράλαμπος Λεβεντάκης αναλαμβάνει εφημέριος και πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων-Αγίου Σάββα Καλύμνου. Η ανάληψη των καθηκόντων θα γίνει μετά την λήξη της καραντίνας της Ι. Μονής και θα ανακοινωθεί σχετικό πρόγραμμα λειτουργίας.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στο νέο πρεσβύτερο απηύθυνε πατρικές ευχές και νουθεσίες, λέγοντας ότι «όπως καίγεται το κερί, έτσι κι εσύ πρέπει να «καίγεσαι» και να θυσιάζεσαι για το εμπιστευθέν ποίμνιο της ενορία σου. Να είσαι καλός λειτουργός και άξιος της υψηλής αποστολής που αναλαμβάνεις από σήμερα». Μεταξύ άλλων τόνισε «την σημαντικότητα και την σπουδαιότητα του υψηλού «υπουργήματος» της Ιερωσύνης, καθώς και την υψηλή αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας».

Ο Μητροπολίτης στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον π. Χαράλαμπο Λεβεντάκη τόνισε ότι «αναλαμβάνεις μία υψηλή αποστολή, διότι η Ιερά Μονή, ο Άγιος Σάββας είναι ο πολυσέβαστος Άγιος και προστάτης της Καλύμνου μας, και αυτή η θέση είναι η πλέον κατάλληλη για σένα, διότι την αξίζεις».

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο νεοχειροτονηθείς εμοίρασε αντίδωρο και εδέχθη συγχαρητήριες ευχές από τους παρισταμένους, καθώς και τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ. Αμφιλόχιο Σακαλλέρο, πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου.

ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ!

ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ Ο π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ!

(ιστοσελίδα Ι.Μ.ΛΚΑ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version