Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιατί χαίρεται η Δεξιά για την ήττα του Σοσιαλισμού στην Ισπανία; Κύριο

Στην Μαδρίτη, η Ισπανίδα Ισαβέλ Ντίας Αγιούσο, του συντηρητικού κόμματος

(Λαϊκού Κόμματος), κέρδισε στις περιφερειακές εκλογές διπλασιάζοντας τις έδρες της και έστειλε «σπίτι» του το σοσιαλιστή Πάμπλο Ιγγλέσιας των Ποδέμος. Κεντρική πολιτική της γραμμή ήταν η άρνηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και με σύνθημα «Σοσιαλισμός ή Ελευθερία». Και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ακροδεξιό VOX, σε μια εκστρατεία κατά της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών του Σάντσεθ (kontra news, 6/5/21).

           Ο πόλεμος κατά του κορονοϊού στην Ισπανία έχει πολιτικοποιηθεί, καθώς οι αρνητές του εμβολίου κηρύσσουν την «Ελευθερία»!!!. Και, σπουδαιότερο, οι αρνητές του πολέμου κατά του κορονοϊού, οπαδοί της Ισαβέλλας στη Μαδρίτη, προτιμούν την ακροδεξιά ενώ πνέουν μένεα κατά του Σοσιαλισμού. 

Και στην Ελλάδα, στα στρατόπεδα της Δεξιάς (ΜΜΕ κ.λπ) διακηρύσσουν αιδημόνως πλην μετά χαράς την ήττα του... Ιγγλέσιας, υπονοώντας ότι αυτή η ήττα του Ιγγλέσιας αποτελεί προάγγελο ήττας του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπουν καθόλου την νίκη των αρνητών των μέτρων, του ιού, του εμβολίου. Πρόκειται για πολιτική τύφλωση, που προοιωνίζεται επιλογές ακροδεξιάς περιπέτειες.

Ευρώπη και Ελλάδα βλέπουν ένα «έργο» που έχει «ξαναπαιχτεί» στο πρόσφατο παρελθόν, στη δεκαετία του 1930, όταν εξερράγη η μεγάλη οικονομική κρίση και υψώθηκαν τεράστια αδιέξοδα που φαίνονταν να οδηγούν στα πρόθυρα μεγάλης κοινωνικής έκρηξης.  

Στην Ελλάδα σήμερα «παίζει» το εξής «τρελό» και σουρεαλιστικό  αλαλούμ: (α) η κυβέρνηση, έστω και με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της, πολεμάει εναντίον του κορονοϊού και μαζί μάχεται εναντίον των αρνητών των εμβολίων. Όμως ταυτόχρονα (β) πανηγυρίζει και για την ήττα του Σοσιαλισμού στην Ισπανία (Ιγγλέσιας), παρ’ όλο που πρόκειται για νίκη των αρνητών του κορονοϊού και, σε β΄ πλάνο, σε β΄πλάνο νίκη της ακροδεξιάς.

 Απορία: Η Δεξιά στην Ελλάδα γιατί χαίρεται για την ήττα το Σοσιαλισμού στην Ισπανία; Μήπως αυτή είναι η πολιτική «προοπτική» της με το Μητσοτάκη;     

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version