Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καλύμνου για την Εργατική Πρωτομαγιά Κύριο

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καλύμνου γιατην Εργατική Πρωτομαγιά

   Η Εργατική Πρωτομαγιά, διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας σε όλα ταμήκη και πλάτη της γης φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς, 135 χρόνια μετά την εξέγερσητων ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του2021.

   Μετά τις αντεργατικές ρυθμίσεις των δύο τελευταίων ετών και την ανεξέλεγκτη εργοδοτικήαυθαιρεσία, μετά την εργαλειοποίηση της πανδημίας για μείωση μισθών, ελαστικοποίηση τηςεργασίας και άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακάκηρύσσειουσιαστικάτον πόλεμοστον κόσμοτης εργασίας.

   Διάλυση του οκταώρου, απλήρωτες υπερωρίες,αύξηση τoυ ετήσιου ορίου υπερωριακής απασχόλησης, διευθέτηση χρόνου εργασίας μεατομικές συμβάσεις αντί για επιχειρησιακέςσυλλογικές συμβάσεις και απελευθέρωση καταχρηστικών απολύσεων είναι μόνο μερικά απόόσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

   Μαζί με διατάξεις που στοχεύουν στον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος, στον περιορισμότου δικαιώματος στην απεργία, στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων καιστηνπεραιτέρωυποβάθμιση του ΣΕΠΕ

   Αυτή την ώρα,το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και οισυνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και να βρεθούν με πραγματική διάθεση ενότητας και αγώνα, όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης που έρχεται.

   Οι σημερινοί εργαζόμενοι αλλά και οι επόμενες γενιές θα είναι αμείλικτοι κριτές για τη στάση όλων σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Στις 6του Μάη οι εργαζόμενοι κα ιοι εργαζόμενες,οι νέες κα ιοι νέοι,οι άνεργοι,οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση,να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή.

ΟΧΙ στην κατάργησητου 8 ωρου

ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είνα ιδικαίωμα όλων μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του νησιού.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version