Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συνέντευξη δημάρχου στην ΑΡΓΩ για καυτά ζητήματα Κύριο

Πανδημία-νοσοκομείο-ανταπόκριση της κοινωνίας στις εκκλήσεις της πολιτείας, σκουπιδότοπος, το νέο Kalymnos Star.

 

Με το δήμαρχο Καλύμνου, κ. Δημ. Διακομιχάλη, η ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ είχε, σήμερα 11.2.2021, αποκλειστική συνέντευξη πάνω σε ζωτικά και επείγοντα θέματα της επικαιρότητας: την πανδημία του κορονοϊού και την υποστηρικτική πολιτική του προς το νοσοκομείο, αλλά και την ανταπόκριση της καλυμνιακής κοινωνίας. Επίσης για το πρόβλημα των σκουπιδιών στη καιόμενη χωματερή, και, τέλος την αγορά νέου ταχύπλοου σκάφους.

Για τη στάση & προσφορά του Δήμου στην αντιμετώπιση του κορονοϊού ανέφερε για ποιο λόγο στηρίζει το νοσοκομείο, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και διοικητικό συμβούλιο (παρόλο που ακόμα το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δε διόρισε διοικητή, αλλά διοικείται από το διοικητή του νοσοκομείου Λέρου – λες και η Κάλυμνος δεν έχει δικά τας στελέχη. Όσον αφορά την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και των θεσμών του νησιού, είχε έντονες επιφυλάξεις.

Ο φλεγόμενος σκουπιδότοπος στα Γιαννοχώραφα ήταν το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα της Καλύμνου. Δεκαετίες τώρα ήταν πάντα πρόβλημα αιχμής, που όμως λύση δεν έβρισκε, παρόλο που αποτελεί μέγιστο υγειονομικό κίνδυνο για το νησί. Ο κ. Διακομιχάλης εξηγεί γιατί και πώς ξεκίνησε τώρα η ουσιαστική και πρακτική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Δήμος για πρώτη φορά, τόνισε, έκανε πλήρως και υπεύθυνα το καθήκον του στην ολοκλήρωση του φακέλου με όλες τις απαιτούμενες , εννιά στον αριθμό, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Κατέληξε επισημαίνοντας ότι το θέμα τώρα βρίσκεται στην ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Το τρίτο θέμα ήταν η αγορά του νέου πλοίου Kalymnos Star. Ο Δήμος και η διοίκηση της ΑΝΕΚ, μας είπε ο κ. δήμαρχος, βρίσκονται μπροστά σε τρεις επιλογές τις οποίες ερευνούν με προσοχή: Α) να αγοράσουν έτοιμο, ηλικίας 3-4 ετών, καλύτερο και από Kalymnos Star που ναυάγησε. Β) να ενοικιάσουν πλοίο για τις ανάγκες του τουρισμού, ταγμένο, αποκλειστικά, για τη μεταφορά μόνο των τουριστών που θα έρχονται στην Κάλυμνο με πτήση τσάρτερ, μέσω Κω (Μαστιχαρίου). Γ) να κτίσουν καινούριο πλοίο. Οι λύσεις β & γ (ενοικίαση και κτίσιμο νέου) θα πορευτούνε μαζί.

Η συνέντευξη έκλεισε με την απάντηση του κ. Διακομιχάλη στο ερώτημα που του θέσαμε αν θα πολιτευτεί και στις επόμενες εκλογές. το ζήτημα αυτό ο κ. δήμαρχος δεν το απάντησε ρητά και κατηγορηματικά, θέτοντας ως πρώτης προτεραιότητας πολιτική του την αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων που πρέπει να λυθούν άμεσα καθώς και η προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έχει στο πρόγραμμά του.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία ο κ. Διακομιχάλης απέδειξε ότι διαθέτει διάθεση για μαχητική και δημιουργική πολιτική. Αναμένονται τα αποτελέσματα.

(11.2.2021)

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version