Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Το Νοσοκομείο Καλύμνου βρίσκεται σε δεινή θέση» Κύριο

Η αξ. αντιπολίτευση του δημ. σ/λίου κατέθεσε στο δ.σ. την παρακάτω ολοκληρωμένη

πρότασή της για τη «δεινή κατάσταση»  στο Γεν. Νοσοκομείο Καλύμνου.

(Στο τέλος της πρότασης της αξ. αντ/τευσης καταθέτουμε τις επισημάνσεις μας).

*

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 23/02/2021

                                             ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλυμνίων

Θέμα: « Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

Σύμφωνα με την αρ.Πρ.2141/23-02-2021 Πρόσκληση, για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς, σήμερα 23/02/2021 και ώρα 18:00 ,σύμφωνα με την θεματολογία της ημερήσιας διάταξης, η Παράταξή μας, έχει τις παρακάτω θέσεις:

  1. Η δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβαθμίζουν την λειτουργία του Οργάνου και αποβαίνουν εις βάρος των προς συζήτηση θεμάτων.
  2. Στα δύο (2) θέματα που είναι εγγεγραμμένα, στην εν λόγω ημερήσια διάταξη, η Παράταξή  μας ψηφίζει ΘΕΤΙΚΑ.
  3. Ειδικότερα στο  1ο  θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: «Δωρεάν παραχώρηση ποσότητας οξυγόνου στο Νοσοκομείο Καλύμνου σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 74 του Ν. 4745/2020» , Η Παράταξή μας ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΘΕΤΙΚΑ και επιπροσθέτως προτείνει:

 Α) Η πρότασή σας, για αγορά οξυγόνου αξίας 1973,46 Ευρώ, είναι μηδαμινή σε σχέση με το μέγεθος των αναγκών του Νοσοκομείου μας. Εμείς προτείνουμε την επιπλέον αγορά οξυγόνου και ιατροφαρμακευτικού υλικού,(αντιδραστήρια κ.λ.π) σύμφωνα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας, όπως αυτές καταγράφονται από το υγειονομικό προσωπικό και την Διοίκηση του.

            Β) την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, που να «απαιτεί» από τον αρμόδιο Υπουργό, την άμεση τοποθέτηση Διοικητή στο Νοσοκομείο Καλύμνου. Δεν μπορεί, εν μέσω Πανδημίας και σοβαρών ζητημάτων που προκύπτουν, το Νοσοκομείο μας να μην έχει Διοικητή.

            Γ) Την λήψη απόφασης  Δημοτικού Συμβούλιου ,που να απαιτεί από τον Αρμόδιο Υπουργό, την περαιτέρω στελέχωση του Νοσοκομείου μας με Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της Πανδημίας.

            Δεν μπορεί, Νοσοκομεία γειτονικών μας νησιών, να στελεχώνονται με δεκάδες υγειονομικού προσωπικού, και όχι μόνο, και η Κάλυμνος να παρακολουθεί από μακριά βουβή, μοιραία και άβουλη.

 Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε δεινή θέση, προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό κλινών αυξημένης φροντίδας.

Δ)  Λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που να απαιτεί από τον Αρμόδιο Υπουργό,  την επίσπευση του εμβολιασμού και  την άμεση  ενεργοποίηση του εμβολιαστικού κέντρου Νοσοκομείου Καλύμνου, για εμβολιασμό του πληθυσμού με το εμβόλιο που προβλέπεται από την σχετική Νομοθεσία , για προστασία από την νόσο COVID 19,   σε ηλικίες 60-64 ετών.

Δεν μπορεί, σε γειτονικά μας νησιά, να προχωρεί απρόσκοπτα ο εμβολιασμός του πληθυσμού, και οι ο Λαός της Καλύμνου ,ηλικίας 60-64 ετών, που επιθυμεί να εμβολιαστεί, να παραπέμπεται στον Αρχάγγελο της Ρόδου,  προκειμένου να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. 

  1. Παρακαλεί την δημοτική αρχή, να ασχοληθεί ουσιαστικά και σοβαρά με την υγειονομική προστασία του Λαού της Καλύμνου , χωρίς άσκοπες δημόσιες εμφανίσεις τούτη  την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, διότι αποβαίνουν ζημιογόνες για το νησί και καλλιεργούν  περαιτέρω το διχαστικό κλίμα ανάμεσα στον Λαό και τους θεσμούς.

Οι θέσεις της Παράταξής μας να καταγραφούν στο απόσπασμα πρακτικού της σημερινής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.

 Οι  υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλο: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ          ,                             ΛΕΛΕΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΚΑΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ , ΚΑΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΑΚΡΥΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   

***

Επισημάνσεις από την ΑΡΓΩ

  1. Θέμα στο δημ. σ/λιο η έλλειψη οξυγόνου στο νοσοκομείο Καλύμνου! Τέτοιο αίτημα σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Κάλυμνο; Η αξ. αντ/τευση καλεί τη δημ. Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της! Κι εμείς ρωτάμε απλά και καθαρά; Γιατί όχι ο υπουργός Υγείας; Τι κάνει η 2η ΥΠΕ; Η κυβέρνηση δεν είναι αυτή που φέρει την κύρια ευθύνη αυτής της εγκατάλειψης του νοσοκομείου Καλύμνου; Γιατί να μένει στο απυρόβλητο;
  2. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με την αναφορά της αξ. αντ/τευσης στερείται ιατροφαρμακευτικού υλικού,(αντιδραστήρια κ.λ.π), εν μέσω πανδημίας!  Όμως, γι’ αυτή την εγκληματική έλλειψη δεν κατηγορείται η κυβέρνηση, αλλά καλείται ο δήμαρχος να λύσει αυτά τα προβλήματα. Και ο κ. δήμαρχος προθύμως αποδέχεται αυτό τον πολιτικό ρόλο της αέναης οικονομικής στήριξης του νοσοκομείου. Κατανοητά τα πατριωτικά του κίνητρα, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλύπτεται η κυβέρνηση και η ΝΔ σε θέματα υγείας.
  3. Γενικά, σχεδόν όλες οι παρατάξεις του δημ. σ/λίου «βάζουν πλάτη» στην ανυπαρξία του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης, προφανώς επειδή όλες οι παρατάξεις αποτελούν συγκολλήσεις στελεχών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

ΟΜΩΣ

Η Κάλυμνος δεν είναι δυνατόν να πορεύεται ασφαλής μέσα σε σκοτεινά παρασκήνια πολιτικών αλληλοκάλυψης διά της σιωπής. Αυτή, αν μη τι άλλο, αφήνει να καλλιεργούνται υπόνοιες και για άλλες αλληλοστρίξεις.

Μια προγραμματική σύμπραξη είναι υποχρέωση των πολιτευόμενων να τοποθετεί υπεράνω όλων το συμφέρον του νησιού και της πατρίδας.    

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version