Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εχουν «χάσει την μπάλα» και τα βάζουν με την «κερκίδα» Κύριο

Η κυβέρνηση τρίζει τα δόντια της στα αεροδρόμια, για να κρατάνε τις αποστάσεις.

Στα αεροπλάνα όμως μέσα, μετά την επιβίβαση, χάνει τα δόντια της και γίνεται φαφούτα. Αφήνει να στοιβάζονται οι επιβάτες στο αεροπλάνο σαν σαρδέλες, αλλά… με μάσκα!  

    Στις εκκλησίες, πάλι, «το γιαούρτι» δε λέει να πήξει. Ο νόμος είναι ρευστός και αλλάζει από μέρα σε μέρα. Οι στυλοβάτες του συνθήματος «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» απαγόρευσαν την παρουσία πιστών στις μεγάλες ιερές ακολουθίες των εορτών. Ακόμη κι αν οι πιστοί κρατάνε τις αποστάσεις και φοράνε μάσκες. Στις «καλές μέρες» χαλαρώνουν τα μέτρα και επιτρέπουν μέχρι εννιά άτομα. Συνιστούν όμως αποχή από τη Θεία Κοινωνία (οι εξομολογήσεις τους ξέφυγαν, εκ παραδρομής), τέρμα  αγιασμός των υδάτων τα Θεοφάνια και πολλά άλλα.

     Να τους πεις μασόνους ή θεομπαίχτες πάει πολύ… Οι άνθρωποι και εκκλησιάζονται και κοινωνούν, με σεμνότητα και ταπεινότητα, και βέβαια με τηλεοπτική κάλυψη – για να υπάρχει του λόγου το αληθές…

     Μία είναι η απάντηση: «έχουν χάσει την μπάλα» και στον εκνευρισμό τους επάνω τα βάζουν με την κερκίδα… απειλώντας τους «φιλάθλους» να τους κλείσουν μέσα. Να μη μιλά κανένας με κανέναν, να φοβούνται οι πάντες τους πάντες.

     Οι άνθρωποι αυτοί, αν δεν είναι «χασογκόληδες» (και τερματοφύλακες- «τροχονόμοι», που βλέπουν με γουρλωμένα μάτια την μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα τους), σίγουρα δουλεύουν τον κόσμο ωμά... Είναι όμως και αλεπούδες, καθότι βεβαιώθηκαν ότι «του νεοέλληνα ο τράχηλος τον ζυγόν τον υποφέρει» και ότι ο έλλην «δε φοβάται τίποτα, δεν ελπίζει τίποτα, είναι λεύτερος»…  και ξέρει να ψηφίζει!

     Κατά τα άλλα; Όλα καλά κι όλα ωραία! Τηλεοπτικές χαρούλες και ειδησούλες αισιοδοξίας με κατακλείδα: «προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος», αμήν και τρισαμήν!

***

ΥΓ. Στο «ανεξάρτητο κράτος» της Καλύμνου η Εξουσία και η Επιστήμη σηκώνουν ψηλά χέρια-πόδια. «Στην Κάλυμνο νόμος της Τάξης δεν πιάνει, νόμος δεν έπιασε ποτέ» κατά το τραγουδάκι… «Κρύο δεν κάνει στο νησί μας / κρύο δεν έκανε ποτέ».

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version