Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ειρ. Γαλανού, «Ο Εκπαιδευτικός Αντώνης Καραντώνης»

Η Καλυμνιά νομικός Ειρήνη Γαλανού-Μπουφίδη εξέδωσε (εκδ. “Κοράλλι”  64 σ.)

τη βιογραφία του Καλύμνιου εκπαιδευτικού Αντώνη Καραντώνη (προηγούμενο οικογ. επώνυμο: Μπενάκη) και το οδοιπορικό του ως διδασκάλου του γένους στη Μάνη, την Κάλυμνο, τη Σπάρτη και τη Σύλλη της Ανατολής. Φέρει τίτλο «Ο εκπαιδευτικος Αντωνης Καραντώνης / Οι δικές του Πατρίδες».

     Το βιβλίο είναι προϊόν μακράς και σοβαρής ιστορικής έρευνας στις πόλεις, όπου δίδαξε ο αείμνηστος Καλύμνιος εκπαιδευτικός, καθώς και στα αρχεία του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και της Εστίας Νέας Σμύρνης. Η συγγραφέας, ως απόγονος της οικογένειας του Αντ. Καραντώνη, επί χρόνια έδωσε και την ψυχή της στη συγκέντρωση του υλικού και τη συγγραφή του βιβλίου.  

      Η δομή του σοβαρού αυτού πονήματος ακολουθεί την πορεία των «πατρίδων» του συμπατριώτη μας εκπαιδευτικού ως ιεραποστόλου της ελληνοχριστιανικής παιδείας, την οποία υπηρέτησε με ιερό ζήλο και εθνική περηφάνια.

      Η καλλιεργημένη ποιότητα της γλώσσας του βιβλίου και η αναδυόμενη απ’ αυτό παιδεία της συγγραφέως, χαρίζουν στο βιβλίο αισθητική ποιότητα και σοβαρό συγγραφικό περιεχόμενο.  

     Τις πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες συνεπικουρούν 64 ενδιαφέρουσες   σημειώσεις, ενώ στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρατίθεται φωτογραφικό ιστορικό υλικό.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version