Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Kalymnos Star: βυθίστηκε φλεγόμενο, ποιος ευθύνεται; Κύριο

Καταστροφή για την ΑΝΕΚ του Δήμου Καλυμνίων: Το ταχύπλοο Kalymnos Star

πήρε φωτιά και καταποντίστηκε φλεγόμενο, στα μέσα του ταξιδού του σπό Κάλυμνο προς Πειραιά, μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας, Κυριακή 2μμ.

Το πλοίο πήγαινε για συντήρηση και επέβαιναν τρεις, δύο άντρες και μία 27χρονη Καλυμνιά. Αγνωστο μέχρι στιγμής τι συνέβει στα μηχανικά και ηλεκτρολογικά μέρη του πλοίου. Διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς, που έκανε «κάρβουνο» το σκάφος και το έστειλε στα βάθη του Αιγαίου.

Τους ναυαγούς, που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν,  περισυνέλεξαν παραπλέοντα πλοία και τους διεκόμισαν στη Σύρο. Ο καπετάνιος, κ. Αντ. Γεδεών, χτύπησε στο κεφάλι, η γυναίκα υπέστη ελαφρά εγκαύματα και ο τρίτος του πληρώματος βγήκε σώος και αβλαβής από το ναυάγιο.

Πάντως, τονίζουμε, το πλοίο αναχώρησε στις 10π.μ, και πήρε φωτιά στις 2μμ, έχοντας διανύσει, μέσα σε 4 ώρες, περίπου το μισό της διαδρομής του, σαν σούπερ ταχύπλοο. Γι’ αυτή τη «λεπτομέρεια» κανένας δεν έκανε λόγο. Η "κυρίαρχη άποψη" είναι ότι "δεν είναι ώρα για αναζήτηση των υπεύθυνων". Δηλ. προέχει η αερολογία;

Εξέδωσαν δελτία τύπου ο Δήμος, η ΑΝΕΚ και οι παρατάξεις του δημ. σ/λίου, όμως καμιά ουσιαστική πληροφόρηση δεν έχει ο λαός ούτε και οι μέτοχοι της εταιρίας. οι αντιπολιτεύσεις χειρίζονται το θέμα με διαθέσεις πολιτικής εκμετάλλευσης, μάλλον δικαίως θα πούμε εμείς.

(φωτο από την ΑΡΓΩ, 31/10/20, 10π.μ.!)      

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos