Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καθαρισμός των φρεατίων ενόψει… βροχοπτώσεων Κύριο

Ο Δήμος βγαίνει δυναμικά στην επιχείρηση καθαρισμού των φρεατίων,

ενόψει των βροχοπτώσεων που αναμένονται – αλλά, τουλάχιστον στον Πάνορμο, ακόμη δε φάνηκαν.

Η ΑΡΓΩ βρέθηκε έξω από το Δημοτικό Στάδιο (22/6/20, όχι για αθλητισμό… αλλά για νερό από το κιόσκι) και εντυπωσιάστηκε από την προσπάθεια των εργατών να καθαρίσουν το σκεπαστό με σχάρα κανάλι, στο σημείο εκείνο. Ήταν φιλότιμη η προσπάθεια των εργαζόμενων να κάνουν καλή δουλειά  με πενιχρά μέσα: ένα φτυάρι και μια… σκούπα.

Η γενικότερη πολιτική του Δήμου στον τομέα της καθαριότητας, σε όλη την Κάλυμνο, είναι εντατική και συστηματική. Θα έλεγα, πρωτοφανής.

Όμως αυτά τα βρόχινα νερά από τα κανάλια απορροής των νερών από τους κεντρικούς δρόμους, αν και είναι σοβαρό ζήτημα, μέγιστο πρόβλημα παραμένει η προστασία της Πόθιας από τα ορμητικά νερά της βροχής. Αυτά που κατεβαίνουν από το Χωριό και από τις αμφιθεατρικές πλαγιές και χαράδρες της Πόθιας και ξεχύνονται στους κεντρικούς δρόμους. Στον τομέα αυτό η απόδοση του Δήμου, διαχρονικά, είναι ανύπαρκτη. Εδώ και δεκαετίες, όλες οι εξαγγελίες των δημαρχιών είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα πράξης. Καιρός να γίνει μια ουσιαστική αρχή.

Πάντως, η προσπάθεια της σημερινής Δημαρχίας για μια Κάλυμνο καθαρή, είναι ορατή και εντυπωσιακά  αποτελεσματική.  Και αυτό το έργο, στις μέρες μας (του κορονοϊού),  είναι ύψιστης σημασίας.

Τώρα μένει να γίνει ορατή και «προσωπική ευθύνη» των Καλύμνιων, ανδρών, γυναικών και επαγγελματιών…

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version