Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αντ/τευση Γ. Μαστροκούκου εναντίον δημάρχου Κύριο

Για το κλείσιμο της εταιρίας πετρελ. ΚΑΤΡΗ ΑΕ & δικαίωση της Χώρας στο Σ.τ.Ε.

Δημοτική Παράταξη

Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση

Επικεφαλής: Μαστροκούκος Ιωάννης 

 Κάλυμνος 05/09/20200

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην κοινωνία μας, με το σφράγισμα των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών  της  ΚΑΤΡΗΣ ΑΕ, στην θέση Γιαννοχώραφα, είναι αναγκαίο να επισημανθούν τα παρακάτω.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα της διαγραφής του παραδοσιακού  οικισμού της Χώρας Καλύμνου, μετά την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ το 2011, δυστυχώς αρχίζουν τώρα να δείχνουν τα μέγεθος και την σοβαρότητα των επιπτώσεων για την Κάλυμνο μας.

Με διορατικότητα, συνέπεια και πολλή δουλειά προσπαθήσαμε τότε , το 2011, να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε το ξεκίνημα μιας διαδικασίας που τελικά αποδεικνύεται καταστροφική σε πολλά επίπεδα και με τρόπους που ίσως κάποιοι να μην προέβλεπαν ή και να υποτίμησαν τότε, όταν μιλούσαμε για την διαγραφή του Χωριού της Καλύμνου.

Οι αγώνες για να αφυπνίσουμε την κοινωνία της Καλύμνου απέδωσαν καρπούς το 2013, όταν μετά από τον μαζικό ξεσηκωμό των Καλυμνίων η απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ θα προσβαλλόταν και θα οδηγούταν στις δικαστικές αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μετά από 7 χρόνια αναμονής, τον Απρίλιο του 2020, η δικαίωση για το Χωριό της Καλύμνου ήρθε με την απόφαση 2/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε σωστό το αίτημα της Καλύμνου να αποτυπωθούν αυτοτελώς οι οικισμοί Πόθια και  Χωριό. Αυτή η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ !!!!!!!!!!

Γιατί άραγε δεν εφαρμόζεται η εν λόγω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας?

Τι συμβαίνει πραγματικά?

Η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, είναι πρωτοφανής.

Γιατί άραγε?

Η Δημοτική Αρχή, αρκέστηκε απλά στην αποστολή ενός αντιγράφου της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, προς την ΕΛΣΤΑΤ,.

Μία δημοτική αρχή κρίνεται, για τη συνέπειά της, την ειλικρίνειά της και κυρίως την αποτελεσματικότητά της. Η Δημοτική Αρχή της Καλύμνου, αντί να καταθέσει Συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτάσεις για την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, οδηγεί με την πολιτική της, στο κλείσιμο επιχειρήσεων και την δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων.

Θεωρούμε, καταστροφικό, να υπάρχουν μονοπώλια στην τοπική μας κοινωνία, η οποία δυστυχώς δέχεται καθημερινά πλήγματα και δεν αντέχει άλλο το βάρος τέτοιων επιλογών.   

Από το γραφείο τύπου.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version