Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προαναγγελία «διαζυγίου» Γ. Γαλουζή - Δ. Διακομιχάλη Κύριο

Οδεύει προς άτακτη διάλυση η (έτσι κι αλλιώς) εξαρχής θνησιγενής συνεργασία

μεταξύ του πρώτου των δημοτικών εκλογών, κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, και του τρίτου, κ. Γιάννη Γαλουζή (δεύτερος είχε αναδειχτεί ο κ. Γ. Μαστροκούκος).  Οι εκτοξευόμενες δημοσίως «ρουκέτες» μεταξύ των «συνεργαζόμενων» παρατάξεων προοιωνίζονται ραγδαίες εξελίξεις.

Η τρίτη συνεργαζόμενη παράταξη, αυτή του κ. Μιχάλη Μπούκη, προς το παρόν δεν προκαλεί προβλήματα.  

Καμιά ιδεολογική ή πολιτική διαφορά

Και βέβαια, να το ξαναπούμε,  μεταξύ και των τριών παρατάξεων, αλλά και αυτής της αξ. αντιπολίτευσης του κ. Γ. Μαστροκούκου, δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική διαφορά, ούτε πολιτική διαφοροποίηση ως προς την αξιολόγηση των προβλημάτων και την ιεράρχηση των επιλογών. Και οι τέσσερις αυτές παρατάξεις έχουν βγει από την ίδια πολιτική μήτρα. Ακόμη και ως πολιτικά πρόσωπα όσοι έχουν «πασοκικό» παρελθόν ή παρόν, έχουν βάλει μπόλικο «νερό στο κρασί τους» και διευρύνθηκαν… σε βαθμό ξεχειλώματος. «Ρούχα μαζί που πλύθηκαν…»

Επομένως, προς τι αυτή η αντιπαλότητα που φρενάρει την ανάπτυξη του νησιού. Υπάρχει μήπως  κάποια υπαγόρευση… αντιπαλότητας ειδικού σκοπού;

Αερικός πόλεμος

Πάντως, όπως κι αν έχει το πράγμα, μετά από 20 και πλέον χρόνια ολιγωρίας και αναποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση του καιόμενου σκουπιδότοπου, δίπλα στην Πόθια των 10.000 κατοίκων αλλά και όλων των Καλυμνίων που περνάνε το δρόμο του Βαθύ, και αφού θήτευσαν πολυετώς και πολυτρόπως…  τρεις δήμαρχοι: Διακομιχάλης, Ρούσσος, Γαλουζής, Διακομιχάλης, τώρα θα καταλογίσουν ευθύνες μεταξύ τους; Αυτός ο «αερικός πόλεμος» προσβάλλει ευθέως το λαό - τον οποίο νομίζουν ότι μπορούν να τον ταΐζουν σανό μέσω ΜΜΕ.

Λόγια, λόγια, λόγια

Είναι πολύ πιο ωραία και αξιοπρεπής η σιωπή, παρά αυτή η λογοδιάρροια. Η σιωπή θα τους υποχρεώσει να παράξουν έργο, να λύσουν το πρόβλημα. Το να καταγγέλλει ο κ. Γαλουζής τον κ. Διακομιχάλη ότι δεν προώθησε το έργο στο ΧΥΤΑ και στην ανακύκλωση, που άρχισε εκείνος είναι υπερβολικό, γιατί το χθες ζει μέχρι σήμερα. Να πάψουμε να θεωρούμε το μικρό τεράστιο και συγκλονιστικό.

Αλλά και το να καταγγέλλει ο κ. Διακομιχάλης τον κ. Γαλουζή ως «Νέρωνα» που έδωσε συνέντευξη στο χώρο των καιόμενων σκουπιδιών, είναι εξίσου  υπερβολή, όσο κι αν ήταν ακραίος λαϊκισμός αυτή η συνέντευξη μιντιακής κατανάλωσης.

Λόγια, λόγια. Πολλά λόγια, απόρροια της πολιτικής φτώχειας. Λύστε το πρόβλημα, που αποτελεί θανατηφόρα πληγή παραγωγής καρκίνων στο νησί. Αφήστε το «γράψιμο» και πιάστε δουλειά.

Οι δημαρχίες δεν πέφτουνε

Επισήμανση στον κ. Γαλουζή: Οι δημαρχίες δεν πέφτουνε, ακόμη κι αν δεν έχουν την πλειοψηφία στο δημ. σ/λιο – μόνο οι κυβερνήσεις πέφτουν.  Και η δημ. Αρχή χωρίς πλειοψηφία είναι η λογική του νόμου, προκειμένου να καθίστανται  υποχρεωτικές οι συνεργασίες. Βγάλει δε βγάλει αποφάσεις η δημ. Αρχή, αυτή θα μένει ακλόνητη, όσο κι αν η δημ. Αρχή γίνει «ομάδα σκορποχώρι».

 Επομένως, όσες πλαγιοκοπήσεις κι αν δέχεται, με εύκολα λόγια αρχηγών και υπαρχηγών και λοιπών δυνάμεων, υποχρεωτικά αυτή θα εξαντλήσει την 4ετή θητεία της. Οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά. Το μόνο που ενδέχεται να κατορθώσουν… οι αλληλοϋποβλεπόμενοι συγκάτοικοι είναι να φρενάρουν την πρόοδο των έργων. Αλλά αυτό θα αποβεί και πάλι εις βάρος της Καλύμνου.

Η λύση είναι μία και μοναδική: Να δηλώσουν ανοικτά στα αγαπητά τους ΜΜΕ ότι «χωρίζουν». Η προαναγγελία είναι απλώς φοβέρα. Επίσης να δηλώσουν, με λόγια και πράξεις, ότι παρά το διαζύγιο, σαν καλοί πατριώτες θα έχουν από κοινού την επιμέλεια των παιδιών τους, δηλ. των έργων του νησιού.

Όσο για τον κ.  Διακομιχάλη, αυτός ο φαινομενικά «εμφύλιος πόλεμος» μέχρι και θετικός μπορεί να του βγει – δε χρειάζεται επιχειρηματολογία πάνω σ’ αυτό. Οπωσδήποτε όμως, τώρα που δέχεται τον πανταχόθεν έναν ασύμμετρο «ανταρτοπόλεμο» και δείχνει ότι (προς το παρόν) αντέχει τις πιέσεις, έχει υποχρέωση να αφήσει τις πολιτικές «δεξιοτεχνίες» και να τραβήξει μπροστά με καθαρότητα πολιτικής και να πει στις αντιπολιτεύσεις «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω τον λαϊκισμόν τε και τυχοδιωτισμόν και ακολουθήτω μοι». Μόνο έτσι θα ξεκολλήσει την Κάλυμνο από την υπανάπτυξη και από το βάλτο των παγίδων. Αλλιώς, θα τα κάνει θάλασσα «και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης». 

 

*

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,01/09/2020

ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 29.08.2020 ο τέως δήμαρχος Ιωάννης  Γαλουζής παραχώρησε συνέντευξη τύπου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΑΔΑ Καλύμνου στην περιοχή Γιαννοχώραφα. Σε μια κόσμια πολιτική τοποθέτηση και χρησιμοποιώντας ήπιες εκφράσεις μίλησε για «ένα νέφος μόνιμο πάνω από την Κάλυμνο», τόνισε την ανάγκη « να διαμορφωθεί ο χώρος της χωματερής σε ένα χώρο πρασίνου και να σταματήσει αυτό το αποτρόπαιο, επικίνδυνο και ανθυγιεινό γεγονός», ενώ κλείνοντας τόνισε «χαίρομαι που για μία άλλη φορά δικαιωνόμαστε και που έρχονται έστω με καθυστέρηση και αποδέχονται αυτά που σχεδιάσαμε ,αυτά που υλοποιούσαμε».

Τις δηλώσεις Γαλουζή ακολούθησαν οι παραληρηματικού τύπου δηλώσεις του Δημάρχου Καλυμνίων κυρίου Διακομιχάλη , ο οποίος -χωρίς να γνωρίζει τις τοποθετήσεις του τέως Δημάρχου Γαλουζή- τα  ‘βαλε με όλους και όλα ,ξεχνώντας όχι μόνο ότι είναι 13-14 χρόνια   δήμαρχος  αλλά και ότι είναι  ο δήμαρχος που επέλεξε το συγκεκριμένο χώρο ως χώρο ΧΑΔΑ. Ωρυόμενος ζητούσε από τον τέως δήμαρχο  κο Γαλουζή τι έκανε πέντε χρόνια για το έργο αυτό , όταν ο ίδιος  σε υπερδιπλάσιο χρόνο δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα απτό και θετικό.

Μνημείο πολιτικής υποκρισίας αποτελούν τα λόγια του δημάρχου που παρατίθενται αυτούσια από το δημοσίευμα του Kalymnos-news.gr: Φανερά εκνευρισμένος και ενοχλημένος ο Δήμαρχος επιτέθηκε κατά του Ιωάννη Γαλουζή με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ,ενώ της οργισμένης αντίδρασης του δεν ξέφυγαν  και οι δημοσιογράφοι του kalymnos-news.gr επειδή ,όπως  είπε, αναδεικνύουν το θέμα των καπνών που εκπέμπει η Χωματερή.

“Αλλά αυτό που με ενόχλησε”  τόνισε ο κος Διακομιχάλης, γιατί ενημερώνομε για τα πάντα, ,είναι ότι κάποιοι κύριοι ως «Νέρωνες» από το πρατήριο του Κάτρη έδιναν συνέντευξη για τη Χωματερή. Και ρωτώ τι έκαναν 5 χρόνια. Αλήθεια το λέω. Πλέον το γάντι πέφτει. Γι’ αυτό το μεγάλο πράγμα. Τι έχουν κάνει. Δεν θα πω τίποτα άλλο.  Το τι προχώρησαν θα το πω επίσημα το Σεπτέμβρη όταν κάνω απολογισμό με επίσημα χαρτιά.

Εγώ ευγενώς συνεργάζομαι μαζί τους , αυτός ήταν ο νόμος Τσίπρα. Αν είχα δεκαέξι (δημοτικούς συμβούλους ,εννοεί ) θα έλεγα άλλα πράγματα. Η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει  πως αντιλαμβάνεται την έννοια της συνεργασίας.

Αυτός είναι ο Δήμαρχος της Καλύμνου, ο κος  Διακομιχάλης.

Ως παράταξη δηλώνουμε ότι θα επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας και σύντομα θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις σχετικά με τη συνεργασία μας με την παράταξη του νυν Δημάρχου. 

Από το γραφείο τύπου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version