Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Καλύμνου Κύριο

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκό Ταμείο

Περιφερειακής Ανάπτυξης     

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Νοτίου Αιγαίου 2014-2020    

                                                                                 Ερμούπολη, 1  Σεπτεμβρίου  2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προμήθεια σύγχρονων απεικονιστικών μηχανημάτων, προϋπολογισμού 2,24 εκ. €,  για τα Νοσοκομεία Ρόδου και Καλύμνου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπογράφεται η σύμβαση με τους αναδόχους, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έγκριση της ΕΥΔ της Περιφέρειας.

Με νέα σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλίζονται τα Νοσοκομεία Ρόδου και Καλύμνου, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» , στο πλαίσιο των δράσεων θωράκισης των δομών του δημοσίου συστήματος υγείας στα νησιά ευθύνης της.

Η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα σχέδια των συμβάσεων και τη διαδικασία ανάθεσης, στο πλαίσιο της Πράξης  “Προμήθεια Απεικονιστικών Μηχανημάτων Νοσοκομειακών Μονάδων Ρόδου και Καλύμνου”, συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 2.243.160,00 €, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους και να ξεκινήσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού στις δύο νοσοκομειακές μονάδες.

Σύμφωνα με την πρόταση που επεξεργάστηκε και κατέθεσε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, σε συνεργασία με την διοίκηση των δύο νοσοκομειακών μονάδων, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» θα ενισχυθεί με Σύστημα Μαγνητικού Τομογράφου, Ψηφιακό Αγγειογράφο, Ψηφιακό Ακτινολογικό Συγκρότημα (Τραυματιολογικό) για τους ασθενείς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών  και Ψηφιακό Ακτινολογικό Συγκρότημα για τους ασθενείς των κλινικών και τους εξωτερικούς ασθενείς.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου – Κέντρο Υγείας “Το Βουβάλειο”, θα ενισχυθεί με Αξονικό Τομογράφο για τους ασθενείς των κλινικών και τους εξωτερικούς ασθενείς.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο “Προμήθεια Απεικονιστικών Μηχανημάτων Νοσοκομειακών Μονάδων Ρόδου και Καλύμνου” είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version