Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι τούρκοι για την Αγία Σοφία και οι έλληνες αναλυτές… Κύριο

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν, γιατί υλοποιείται ένα «εθνικό τους όνειρο»: η Αγία Σοφία

να γίνει τζαμί. Δεν τους αρκεί να είναι τουρκικό μουσείο με μιναρέδες…

Κατά τα άλλα, μας λένε, χρόνια τώρα, κάποιοι "σοφοί" αναλυτές των Ελληνοτουρκικών, χαύνοι διεθνιστές της κακιάς ώρας, ότι "οι δύο λαοί, Έλληνες-Τούρκοι, δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους. Όλα τα κάνει η άρχουσα τάξη της Τουρκίας και ο Ερντογάν που είναι στριμωγμένος πολιτικά». Τσάμπα πήγαιναν όσα έγραφε –τα βιβλία του στέκουν… - ο κορυφαίος έλληνας φιλόσοφος Παναγιώτης Κονδύλης, πανευρωπαϊκής αποδοχής, για τα ελληνοτουρκικά.

Και ο ελληνικός λαός εκπαιδεύεται στο να βλέπει πάντα αλλού: την Αλβανία, τα πρώην γιουγκοσλαβικά Σκόπια που με τίποτα δεν πρέπει να λέγονται Βόρεια Μακεδονία, γιατί κινδυνεύει η ιστορία μας και η Γλώσσα μας. Και ο λαός μας με κάτι τέτοιες παραπλανητικές βλακείες να ωρύεται στις πλατείες. Αλλά, να μη βλέπει την καθημερινή καταπάτηση από τους Τούρκους «συμμάχους» μας του εθνικού μας χώρου, από θαλάσσης και αέρος. Να το θεωρεί κάτι ασήμαντο. Να πιστεύει στην «Ελληνοτουρκική Φιλία» και το παρελκόμενο «Βραβείο Ιπεκτσί»

           Δεν είμαι σοβινιστής, αλλά η ιστορική πραγματικότητα λέει εντελώς τα αντίθετα: Ο «φίλος» λαός της Τουρκίας καλά στρογγυλοκάθισε στα ελληνικά σπίτια και τις περιουσίες των ελλήνων της πάνω από 2.500 χρόνια Ελληνικής Ιωνίας (Σμύρνη, Αλικαρνασσός κ.λπ.), στα σπίτια των Ελλήνων του Πόντου, της Κύπρου κ.α.. Και τώρα "ακονίζεται" για τα νησιά  του Αιγαίου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ την Αγία Σοφία ο «φίλος» τουρκικός λαός στην πλειοψηφία του, ως φαίνεται, την έχει για δική τους πολιτισμική κληρονομιά. Και το θλιβερό είναι να βλέπεις τουρκική νεολαία στο χώρο της Αγίας Σοφίας να πανηγυρίζει για «την κατάλυση και πάλι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας». Δεν μπορούν να απαλλαγούνε από το βάρβαρο παρελθόν τους και τον ισλαμικό τους φανατισμό. Αδυνατούν να γίνουν σύγχρονοι Ευρωπαίοι.

Αλλά και οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι τι κάνουν; Ο καθένας έχει το δικό του σχέδιο και μας το δείχνουν. Σε περίπτωση επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και σύγκρουσης, μικρής ή μεγάλης (αυτό απίθανο) θα κάνουν ό,τι έκαναν και στη διευκόλυνση της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο (με βόμβες του ΝΑΤΟ «Ναπάλμ»).

Γιατί να κάνουν και τώρα κάτι παρόμοιο; Τώρα καραδοκούν σαν λύκοι. «Βοηθάνε» συστηματικά  να τεντώνει το σχοινί μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Αυτοί «οικοδομούν» συστηματικά το μοιράσι των πετρελαίων του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και μεγάλων δυνάμεων Ευρωπαϊκών, κυρίως Γερμανίας, Αγγλίας, Γαλλίας, πάντα «για το καλό της ειρήνης και της συμφιλίωσης των δύο λαών, Ελλάδας-Τουρκίας». Και αυτό σημαίνει χωρισμό του Αιγαίου και των νησιών. Έφτασε να είναι αδύνατη μια συνεννόηση και συνεργασία με την Τουρκία.

Στα εσωτερικά μας οι «εθνικιστές» κραυγάζουν υστερικά, οι «διεθνιστές» παραμιλάνε, η ενότητα του λαού διαβρώνεται, η συνεργασία με την Τουρκία καταντάει ουτοπία, είναι σε «ου-τόπο». Οι εργάτες του χάσματος δουλεύουν σαν εντολοδόχοι ξένων  δυνάμεων.  

Ευρωπαϊκή Ένωση και Αμερική έκαναν όλα τα κόμματα, τουλάχιστον όσα μπορούν…, δεξιά και υποτακτικά τους. Όλα να είναι της ίδιας κοπής, μιας πολιτικής.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version