Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έγκλημα διαχρονικό χωρίς τιμωρία-Ο δήμαρχος θεατής; Κύριο

Ο σκουπιδότοπος που καίει, δεκαετίες τώρα, στα Γιαννοχώραφα, αποτελεί διαχρονικό

έγκλημα των διαδοχικών δημοτικών Αρχών, για το οποίο όμως κανένας πολιτικός, κυρίως δήμαρχος, δεν πληρώνει για την ενοχή του.

Είναι μια καιόμενη κόλαση που σκορπάει τις καρκινογόνες τοξίνες στην Πόθια, στο Βαθύ, ακόμη και απέναντι στην Κω, αλλά κανένας δεν εγκαλείται, κανένας δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

Λόγια πολλά από τους εκάστοτε δημάρχους και βέβαια από τον σημερινό που προέρχεται από δεύτερη εκλογική «αναπαλαίωση» (Διακομιχάλης, Ρούσσος, Γαλουζής και Διακομιχάλης). Λόγια φλύαρα με αποτέλεσμα Μηδέν.

Η Κάλυμνος γέμισε από καρκίνους και ο δήμαρχος σχεδιάζει, ρητορεύει, υπόσχεται, δεσμεύεται, λυπάται, αγανακτεί, αλλά ώς εκεί. Πράξη, μέτρα, δράση, αποτέλεσμα για το κλείσιμο της χωματερής δεν υπάρχει παρά μόνο στα λόγια.

Δεν απαλλάσσεται, επίσης, ευθυνών και αρμοδιοτήτων και ο κ. έπαρχος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας που ισχυρίζεται ότι νοιάζεται και παίρνει μέτρα για την ποιότητα ζωής των νησιών. Εδώ πια δεν μιλάμε μόνο για ποιότητα ζωής, αλλά για άμεσο κίνδυνο της ίδιας της ζωής.

Και το χειρότερο, υφιστάμεθα ένα διαρκές και διαχρονικό έγκλημα χωρίς τιμωρία. Κλείνουν τα μπαρ κ.α., όταν σ’ αυτά συγκεντρωθεί πολλή νεολαία, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού από τον κορονοϊό. Για την καρκινογόνο χωματερή της Καλύμνου η κυβέρνηση δεν ευαισθητοποιείται; Τι λόγο δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση γι’ αυτό το χάλι της Καλύμνου; 

Να πούμε και το εξίσου σημαντικό: η κοινωνία της Καλύμνου αντιδρά με… μουρμούρες και το πολύ-πολύ με καταγγελίες στο FB.  

Μία ελπίδα απομένει, ο Δήμος Κω να μηνύσει το Δήμο Καλύμνου και, συνάμα, την περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για την αδράνειά του απέναντι στα νέφη των καρκίνων που του στέλνει η Κάλυμνος στο λαό της Καλύμνου και της Κω, αλλά και στους τουρίστες που περιμένουμε… Ο Δήμος της Κω έχει πολιτικά στελέχη με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και υπαρκτή, όχι ρητορική, δράση.

Σήμερα είναι πια εντελώς περιττή κάθε ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή. Είναι παραπλανητική κάθε συνέντευξη. Και ο λόγος είναι απλός: Μετά από μια 20ετία… απραξίας συνοδευόμενης από καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις με εύηχα πολιτικά υπνωτικά…, η παραμυθία μέσω των ΜΜΕ. Με τα  «θα και θα, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επεξεργασία λυμάτων…» κ.τ.ο. είναι λόγια του αέρα… Η πραγματική ενημέρωση είναι η παρουσίαση και λειτουργία έργων, είναι το υπαρκτό αποτέλεσμα.

Και επειδή συναφές θέμα (δημόσια υγιεινής) είναι και η καθαριότητα των δρόμων και των γειτονιών του νησιού, εδώ πρέπει να πούμε ότι, για πρώτη φορά η δράση του Δήμου στην καθαριότητα είναι πολύ θετική και αποτελεσματική.

Όμως, επανέρχομαι στην ουσία της επικαιρότητας, για να… θυμίσω ότι το μεγάλο μας πρόβλημα σήμερα παραμένει άλυτο και γιγαντωμένο, είναι η χωματερή που καίει την Κάλυμνο.

Και διερωτάται ο δημότης, ο πολίτης-ψηφοφόρος και εκλογέας Δημαρχιών: Και ο σημερινός ο δήμαρχος συνεχίζει να είναι ένας αγανακτισμένος θεατής; Ο κ. Διακομιχάλης πρέπει να δώσει απάντηση με έργα. Να αποδείξει έμπρακτα ότι δεν είναι ένας ακόμη περιοδικά αγανακτισμένος δήμαρχος!  

Όλη η ευθύνη βαρύνει τον κ. Διακομιχάλη, ο οποίος είναι μεν γραφειοκρατικά και πολιτικά δυναμικός, αλλά στη χωματερή «καίγεται η γούνα του»!

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version