Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος Καλυμνίων προς τον υπουργό Ναυτιλίας: Κύριο

Ενίσχυση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                        

Κάλυμνος  4 /5/ 2020                      

Αρ. πρωτ.    7805         

Τηλέφωνο        : 22433- 60105

Mail : grafeioepikoinwnias gmail.com

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Ναυτιλίας

Κο Ιω. Πλακιωτάκη

Κοιν/ση : Βουλευτές Νομού Δωδ/σου

MME

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

 

Κύριε Υπουργέ

Σε συνέχεια των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν λόγω της πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι της οικονομίας καθώς προχώρησαν σε πλήρη ή μερική αναστολή των δραστηριοτήτων τους.

Το γεγονός αυτό είχε ασφαλώς δραματικό αντίκτυπο και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν  συγκοινωνιακό έργο στην περιοχή μας (και δεν είναι επιδοτούμενες όπως η γραμμή Καλύμνου- Μαστιχαρίου) και συγκεκριμένα την ΑΝΕΚ Καλύμνου, δημοτική εταιρεία λαϊκής βάσης, καθώς και την ΑΝΕΜ,  οι οποίες εκτελούν ανελλιπώς τρεις και πλέον δεκαετές τα δρομολόγια στη γραμμή Καλύμνου- Μαστιχαρίου Κω συνδέοντας αναπτυξιακά τα νησιά αυτά μέσα από τη μεταφορά προϊόντων και ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται σε αυτά . Οι εταιρείες αυτές έχουν ήδη πληγεί οικονομικά σε μεγάλο βαθμό, καθώς έχουν υποστεί όλες τις συνέπειες από τη μείωση των μετακινήσεων.

Είναι δεδομένο ότι οι εταιρείες αυτές πρέπει άμεσα να στηριχθούν με μέτρα ειδικά και στοχευμένα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πληγεισών επαγγελματικών δραστηριοτήτων λόγω κορονοϊού, ούτως ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εκτελούν τα δρομολόγια αυτά, που είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας αλλά και για την απαραίτητη επικοινωνία των νησιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους σε αυτή την ευαίσθητη εθνικά περιοχή που βρισκόμαστε.

Παρακαλούμε λοιπόν, κύριε Υπουργέ, για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αυτονόητο αυτό αίτημα μας.

Στους Βουλευτές Δωδεκανήσου, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούμε όπως υποστηρίξουν με ενέργειες και πρωτοβουλίες τους το δίκαιο αυτό αίτημά μας, καθώς οι ίδιοι είναι σε θέση να γνωρίζουν από κοντά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτή καθώς και τη συμβολή των συγκεκριμένων εταιρειών στη τοπική ανάπτυξη.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version