Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ απέδειξε ότι η κυβέρνηση είναι σε ίλιγγο Κύριο

Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα θα μείνει στην ιστορία

ως η ειρηνική κινητοποίηση του λαού, η οποία εξέθεσε μια ασόβαρη κυβέρνηση της ΝΔ.

Απέδειξε ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του εφαρμόζουν τους νόμους  κατά

περίπτωση. Είναι μεν πολύ αυστηρή αλλά όχι φανατικιά…

Πιστεύει στο αστυνομικό κράτος, λόγω παραταξιακής κουλτούρας και παράδοσης, αλλά την Αστυνομία τη θέλει εργαλείο της. Στην πανδημία του κορονοϊού και της ανεργίας-φτώχειας, ο αυτοκράτορας Μητσοτάκης τη στέλνει να χώνει πρόστιμα για παράβαση των νόμων της περί κορονοϊού... – ευτυχώς μερικοί αξιωματικοί κάνουν τον κινέζο…

Και βέβαια από την εφαρμογή του νόμου, του δικού της νόμου, εξαιρείται πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός και μαζί του ο δήμαρχος της Αθήνας. Θείος κι ανιψιός της δυναστείας. Αυτοί με λαϊκό στυλ και ντύσιμο νεανικό της πιάτσας,  ανέβηκαν πάνω από το νόμο. Και συνεχίζουν να φοβερίζουν τους αποκάτω.  Έκαναν με άνεση τη φιέστα τους μπροστά στο Μαξίμου με «ηρωίδα» την Πρωτοψάλτη και με την προστασία (προφανώς) της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, τους έλαχε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Και γι’ αυτήν σύσσωμη η κυβέρνηση εξέφρασε με τον τρόπο της την ευαρέσκεια της. Η κυβέρνηση των βλοσυρών αρχόντων κατάπιε το φτύσιμο που δέχτηκε με ευχαρίστηση, υμνώντας το ΠΑΜΕ, μέσω των φερεφώνων της ΜΜΕ, για την «οργανωμένη και πειθαρχημένη» παράβαση του νόμου! Σιγά που θα τολμούσε να απαγορεύσει τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ή θα του έβαζε πρόστιμο.  

Το ΠΑΜΕ, βέβαια, καλώς έκανε τη συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα και τίμησε την εργατική Πρωτομαγιά. Αυτή για την οποία ο υπουργός κ.  Χαρδαλιάς ήταν κάθετος προειδοποιώντας αυστηρά να μην σκέφτεται κανένας εκδρομές και συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά. Οι οργανωτικοί του ΠΑΜΕ τον «έγραψαν» κανονικά και έκαναν τη συγκέντρωσή τους μες στα μούτρα της εξουσίας, κάτω απ' τη Βουλή, το σύμβολο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας – στις συνθήκες της επιβολής Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.  

Η κυβερνητική σοβαρότητα σε περιστροφικό ίλιγγο αφασίας!   

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos