Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σαντορινιός: Ανάγκη να ενισχυθεί η λειτουργία Κύριο

της Ακτινοδιαγνωστικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου

Αναφορά κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας

 

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Μητροπόλεως 1, Αθήνα

Τηλ. 2103224532

Εθν. Αντιστάσεως & Λάρνακας 5, Ρόδος

Τηλ. 2241073201

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 24/04/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Ανάγκη για ενέργειες ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία της Ακτινοδιαγνωστικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου»

Αναφορά κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της Ακτινοδιαγνωστικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου. Το Νοσοκομείο του νησιού πρόκειται σε λίγους μήνες να εξοπλιστεί με έναν νέο αξονικό τομογράφο, ο οποίος αναμένεται να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους της Καλύμνου και των γύρω νησιών. Όπως υπογραμμίζεται και σε σχετικό έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου, το οποίο ο Νεκτάριος Σαντορινιός επικαλείται στην αναφορά του, για να καταστεί άμεσα λειτουργικός ο αξονικός τομογράφος, το Υπουργείο και η οικεία Υγειονομική Περιφέρεια οφείλουν άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Είναι απαραίτητο αναφέρει ο Νεκτάριος Σαντορινιός να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου έτσι ώστε γίνει εφικτή η πρόσληψη δυο ακόμη ιατρών Ακτινοδιαγνωστών Επιμελητών Β’, ενώ παράλληλα πρέπει να παραταθεί η θητεία του επικουρικού ιατρού Ακτινοδιαγνώστη, που τώρα εργάζεται στο Νοσοκομείο, έτσι ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία της κλινικής.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αφού σημειώνει την ανάγκη για συνολικές πρωτοβουλίες, από την πλευρά της Κυβέρνησης, στα ζητήματα της ενίσχυσης της ιατρικής περίθαλψης των νησιών και της στελέχωσης των Δομών Υγείας τους, ζητά να ληφθούν άμεσες ενέργειες ώστε ο Αξονικός Τομογράφος, όταν έρθει στο νησί, να είναι έτοιμος να λειτουργήσει, χωρίς περιττές καθυστερήσεις και επιπλέον γραφειοκρατία.    

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos