Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επικαιρότητα: πραγματικά… γεγονότα & σχολιασμοί Κύριο

Βροχή τα… παράξενα γεγονότα, αλλά εμείς «μένουμε σπίτι» και τρελαινόμαστε στην

«ενημέρωση» για τον κορονοϊό, του τύπου «αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους». Οι «στρατηγοί» μας και οι «άγιοί» μας, κάνουν θαύματα, αλλά το μεγαλύτερο θαύμα είναι ότι οι στρατιώτες-πολίτες «έμαθαν» να φοβούνται και να τον έχουν βουλωμένο, να μη χαιρετιστούν κανέναν!

Όπως λένε «τα γεγονότα «τρέχουν», αλλά ποιος τα παίρνει χαμπάρι.  «Τρέχουν» σε άδειους δρόμους, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Ας ξαναδούμε μερικά γεγονότα, εθνικά &τοπικά. Επιτρέπεται ο σχολιασμός (video);

-    Το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης καθημερινά, στις 6μμ, και εμβόλιμα όλη την ημέρα, έγινε πια καθεστώς  

     #  Ο λαός ψυχοπλακώνεται από το μέτρημα των θανάτων. Ελπίδα του, η κυβέρνηση: «Είσαι η ελπίδα μας / πίδα, πίδα, πίδα μας» (άσμα Παπακωνσταντίου).   

-    Η ΝΔ καλωσόρισε τη Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ.  

     #  Ο Μητσοτάκης, όταν καταψήφιζε στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών,  είχε δηλώσει με ύφος αυστηρό και αγέρωχο ότι θα προβάλει ΒΕΤΟ στο ΝΑΤΟ, για να μην ενταχτεί η χώρα αυτή ως «Βόρεια Μακεδονία». Ο Κρητικός «Ερωτόκριτος» τραγουδάει: «Του κύκλου τα γυρίσματα π’ ανεβοκατεβαίνου / και του καιρού π’ ώρες ψηλά κι ώρες στα βάθη πηαίνου…» (Ερωτόκριτος)

-    Η  ΝΔ τώρα στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ

    #  Αιτία η πανδημία του κορονοϊού και η αδυναμία των πολιτών να καταφεύγουν στις ιδιωτικές κλινικές. Ακόμη και ο μεγαλοπαράγοντας της ΝΔ, ο εφοπλιστής Μαρινάκης, «χτυπημένος από το κορονοϊό» θεραπεύτηκε στο ΕΣΥ και μετά, δήλωσε υπέρ του ΕΣΥ.  Αλαλούμ στη ΝΔ.

-   Κλειστές οι εκκλησίες, αλλά τη Μ. Βδομάδα, είπε η υπουργός Παιδείας,  θα επιτραπούν οι ακολουθίες με παπά και ένα ψάλτη κεκλεισμένων των θυρών.

    #  Πιο κουφή και βλακώδης λύση δεν υπάρχει. Το τερμάτισε…

-    Ο μητροπολίτης Καλύμνου, κ. Παΐσιος, πιεζόμενος… σε νεκροταφείο δήλωσε ότι η Τράπεζα της Αγάπης θα λειτουργήσει.

    #   Μετά από ποια προετοιμασία και μέτρα ασφάλειας; Η Αστυνομία το απαγορεύει.  Όσοι πιέζουν να λειτουργήσει η ΤτΑ αναλαμβάνουν την ευθύνη; Να βγουν και να το πούνε δημόσια. Αν αυτοί γίνουν αιτία να προσβληθούν πολίτες από τον κορονοϊό, τους περιμένει γερή κατραπακιά. Έχουν… εξασφαλισμένη ποινή πέντε (5)  ετών φυλάκισης χωρίς εξαγορά.

-   Ο δήμαρχος Καλύμνου και όλα τα στελέχη του Δήμου να σταματήσουν τις δημόσιες δηλώσεις και τις αναμνηστικές φωτογραφήσεις.  Αν εκείνοι δεν φοβούνται για την υγεία τους, ο κόσμος προφυλάσσεται απ’ αυτούς και τους βλέπει σαν φορείς θανατικού κινδύνου. Και η Αστυνομία να τους μαζεύει.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Argo Kalymnos