Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σχολιασμοί πάνω στην επικαιρότητα που βιώνουμε Κύριο

Μπορεί να είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει ή δεν μας

απαγορεύει να σχολιάζουμε την πραγματικότητα, για να ανακοινώνουμε τι γίνεται, ώστε να μην «κρεμόμαστε» από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ.

Πώς διαγράφεται, λοιπόν, η επικαιρότητα, σήμερα 24/3/2020:

 

-      Παραμονή της 25 Μαρτίου, της μεγάλης εθνικο-θρησκευτικής μας εορτής, του Ευαγγελισμού και του Ελληνισμού. Την ημέρα που αναθερμαίνουμε την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση τιμώντας την ημέρα του Ευαγγελισμού και τη μνήμη ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους, με την απελευθέρωσή μας από τον Τουρκικό ζυγό. Μια γιορτή πολύ… επίκαιρη σήμερα, καθώς η Τουρκία (ηγεσία και πολίτες θα πω εγώ…) ονειρεύονται αναγέννηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μας το δείχνουν με τις προκάλυπτες προκλήσεις τους.  

      ΟΜΩΣ, την ημέρα αυτή ούτε τη θρησκευτική εορτή θα τιμήσουμε ούτε και την εθνική μας επέτειο. Οι εκκλησίες κλειστές, τα σχολεία κλειστά, κατάθεση στεφάνων δε θα γίνει, ούτε και παρέλαση. Η πλατεία επιβάλλεται να είναι… «νεκρό τοπίο». Η κυκλοφορία των πολιτών μόνο με υπηρεσιακό σημείωμα. Η απειλή του κορονοϊού είναι εφιαλτική. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Θα τιμήσουμε την εθνικής μας επέτειο με την ύψωση των σημαιών μας στα μπαλκόνια μας.

 

-     Ο δήμαρχος Καλύμνου. Κ. Δ. Διακομιχάλης, με μήνυμά του (23/3/2020) , μας καλεί να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας και να τηρήσουμε τις εντολές του κράτους.

      ΟΜΩΣ  η τοπική Αστυνομία έχει την απαραίτητη στελέχωση και υποδομή, ώστε  να ελέγξει αποτελεσματικά την κατάσταση;

 

-     Το σουπερ-μάρκετ ΣΜΑΛΙΟΣ –ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  δώρισε στο νοσοκομείο Καλύμνου 60 αποστειρωμένες στολές για το ιατρικό και βοηθητικός προσωπικό.

      ΕΥΚΑΙΡΙΑ να μιμηθούν τις δωρεές προ το κράτος κι άλλοι άλλοι πλούσιοι στην Κάλυμνο, στη Δωδεκάνησο (κυρίως Κω-Ρόδο-Κάρπαθο), και ομογενείς. Να βοηθήσουν τη χώρα σ’ αυτή την τραγική στιγμή που διέρχεται;

 

-    Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος - εξαίρετος ιεράρχης, λειτούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (22/3/2020), στον ιερό ναό Αναστάσεως  Σπάτων, με ψάλτη τον διαπρεπή λοιμωξιολόγο  και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στην αντιμετώπιση του Κορονοϊού, κ. Σωτήρη Τσιόρδα.

    ΑΠΟΡΙΑ (που λέει ο λόγος): Η τηλεοπτική κάλυψη ήταν αναγκαία; Πρόβαλλε  ποιο καλό παράδειγμα, τη στιγμή που απαγορεύτηκαν οι ιερές ακολουθίες και η κυκλοφορία;

    Επίσης, οι μητροπολίτες που λειτουργούν και κάθε «αντάρτης» ιερωμένος που αισθάνεται ότι λειτουργεί σε κρυφές συνάξεις και «κατακόμβες» αμπαρωμένων ιερών ναών, τι πρότυπο προσφέρει στην κοινωνία;

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version