Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Τουρισμό κορονοϊού» με κινδυνολόγους παπαγάλους Κύριο

Λυσσάξανε να πανικοβάλουν τον κόσμο με ρεπορτάζ της συμφοράς, που έφερναν

το «φονικό κορονοϊό» στην πόρτα μας. Το πέτυχαν εν μέρει. Τώρα όμως, τι θα κάνουν με τον τουρισμό;

Οι κινέζοι, λέγανε, ήταν η μεγαλύτερη δεξαμενή του τουρισμού για τη χώρα μας. Αλλά τώρα που βγάλαμε όλους τους Κινέζους «ύποπτους» φορείς του θανατηφόρου ιού κορονοϊού, γιατί τρώνε ως επίσημο και ακριβό έδεσμα το δολοφόνο «μυρμηγκοφάγο» που φέρει τον ιό.  

Όποιος πατούσε τη χώρα μας, εσείς επιστήμονες και πολιτικοί τυχοδιώκτες, τον απομονώνατε σε καραντίνα με κραυγές «αγωνίας», μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι «καθαρός». Συναγερμοί στα νοσοκομεία, «προσαγωγές» δήθεν υπόπτων ως φορέων. Και «πήρε η μπάλα», σαν ύποπτο, κάθε ξένο που πατούσε τη χώρα μας με κάποια συμπτώματα κρυολογήματος ή συνήθους γρίπης.

Τώρα πώς θα φέρετε την ηρεμία, εσείς καλοπληρωμένοι παπαγάλοι των ΜΜΕ, φορείς του τυχοδιωκτικού ιού; Πώς θα ανατρέψετε αυτό το κλίμα φοβίας και ξενοφοβίας;  Το «κέρδος» σας το εισπράξατε, αλλά ήταν εφήμερο. Τρομοκρατούσατε τον κόσμο και του στρέφατε αλλού την προσοχή του.

Ήρθε όμως η ώρα να πληρώσετε το «ΦΠΑ βλακείας». Αρχίζει η τουριστική περίοδος κι εσείς ακόμη κυνηγάτε τους τουρίστες; Περιμένουμε να δούμε ξαφνικά να αλλάζετε τροπάρι . Όχι βέβαια με το να λέτε ότι η Ελλάδα είναι κράτος υγειονομικά οχυρωμένο «από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν».

Το νέο σας τροπάρι θα ψάλλετε με θεαματική κωλοτούμπα (το άθλημά σας!), με σκοπό να πείσετε  ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, εστιατορίων και όλων των επιχειρήσεων γύρο από το «προϊόν του τουρισμού» (όπως το λέτε), ότι οι ξένοι δεν είναι ύποπτοι φορείς. Ότι μπορούν να τους δέχονται στις επιχειρήσεις τους, όπως δέχονταν μέχρι σήμερα Πακιστανούς, Αφγανούς κ.λπ. – κι ας πουλούσαν, επίσημα αυτοί, ξενοφοβία σε κοκτέιλ με κραυγαλέο πατριωτισμό της δεκάρας (αγοράζουν από την Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια κ.λπ., κάνουν τουρισμούς εκεί, αλλά καταγγέλλουν και τις χώρες αυτές από υπερβάλλοντα πατριωτισμό και εθνικοφροσύνη!)

Το λοιπόν, «βγάλτε τα κάστανα απ’ τη φωτιά». Και σύντομα! Η αναρρίχηση αρχίζει από Μάρτιο. Άντε να δούμε τι θα κάνετε! Προετοιμάσατε τη χώρα μας για «τουρισμό κορονοϊού», δηλαδή στα τάρταρα. Βάλτε «φραγή» στα παπαγαλάκια σας, ώστε να μην τρομοκρατούν τον κόσμο, αλλά να αρχίσουν νέες «αναλύσεις» και «ρεπορτάζ» που θα λένε «δεν τρέχει τίποτα» - όπως είπε ο υπουργός για τα ελληνοτουρκικά.     

Συγκρατηθείτε  και μην καταφύγετε στη γνωστή «νόσο» σας, να καταγγείλετε τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτοί φέρανε τον κορονοϊό, όπως έφεραν τα μνημόνια, την οικονομική κρίση, λοιμούς, λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς…  Το ίδιο «φάρμακο» δε γιατρεύει «πάσαν νόσον…».       

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos