Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Όταν η Πατρίδα κοιμάται Κύριο

Από την Αγγελική Τρικοίλη. 

Έχει ήδη περάσει ένα ασφαλές χρονικό περιθώριο από την κυβερνητική αλλαγή

και όσο κι αν κάποιος μπορεί να απέχει πολύ από τη διάθεση να την αντιπολιτευθεί, από πού να το πιάσει δηλ., δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει τα πρώτα δείγματα γραφής, που δίνουν σαφές το στίγμα και για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Κι επειδή μια βαθιά κοινωνική σιωπή απλώνεται στην πλάση, ας μην προσχωρήσουμε όλοι έτσι απλά και αθόρυβα στις τάξεις των λοβοτομημένων. Έτσι για την τιμή των όπλων.

Έγινε πολύς λόγος και πολύ μελάνι χύθηκε για την περιβόητη επιστροφή στην κανονικότητα. Και την περίμεναν εναγωνίως πολλοί, κυρίως οι λεγόμενοι «νοικοκυραίοι» τους οποίους ενοχλούσε η αναρχία και η ανομία για την οποία προφανέστατα ευθυνόταν η κυβέρνηση ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ.

Και ενώ περιμένουμε την κανονικότητα :

Ta Eξάρχεια συνεχίζουν να καίγονται με αμείωτους ρυθμούς. Δεν μπόρεσε να σταθεί ούτε Χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος.

Η αστυνομία μπουκάρει σε σπίτια ανυποψίαστων γειτόνων καταλήψεων και τους σαπίζει στο ξύλο επειδή θεωρούνται ύποπτοι.

Το οργανωμένο έγκλημα γνωρίζει μεγάλες στιγμές σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Κλείνει η Εθνική οδός με 10 πόντους χιόνι γιατί το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να βρει ποιος είναι ο υπεύθυνος.

Το κράτος των αρίστων, με τα πολυδιαφημισμένα πτυχία, όταν τα βρει μπαστούνια λόγω αμφιβόλων προσόντων στην ανάληψη δημοσίων αξιωμάτων, απλά αλλάζει τους Νόμους και τις προϋποθέσεις κι έτσι δεν υπάρχει ούτε γάτα ούτε ζημιά. Είναι γνωστά αυτά τα "δεξιόστροφα" κόλπα από παλιά. Τώρα απλά τα ξαναζούμε.

Το μεταναστευτικό έχει πάρει φωτιά και στα νησιά-αποθήκες της Ευρώπης απειλείται πλέον ανοικτά και καθημερινά μια ανεξέλεγκτη σύρραξη. Ωστόσο ετοιμάζουμε "διαγωνισμό για προμήθεια" (όλα έχουν τη σημασία τους) πλωτού φράγματος για τσούχτρες και δίνουμε στην πολιτισμένη Ευρώπη το έρεισμα να μας θεωρεί τουλάχιστον απάνθρωπους αν όχι εντελώς ανεγκέφαλους.

Και μέσα σε όλα αυτά, κάπου αρχίσαμε να ψάχνουμε σιγά σιγά και τα «κεκτημένα».

Καταργείται η 13η σύνταξη, γιατί ήταν ψίχουλα και εμπαιγμός. Ενώ τώρα οι συνταξιούχοι μετράνε αυξήσεις της τάξεως των 5 ευρώ και ελπίζουν ο ουρανός να γίνει πιο γαλανός όπως τους υποσχέθηκαν.

Καταργείται οσονούπω και η προστασία της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες καθώς δεν ισχύει σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα σύμφωνα με τον υπουργό. Κι εμείς την Ευρώπη τη θυμόμαστε μόνο α λα κάρτ και όπου μας συμφέρει.

Η κατάργηση των δώρων και οι περικοπές στις συντάξεις σφραγίζονται ως συνταγματικές από τα πλέον επίσημα όργανα της δικαιοσύνης καθώς έγιναν για λόγους Εθνικού συμφέροντος κι έτσι κουνάμε το μαντίλι όλοι μαζί στο όνειρο των αναδρομικών.

 Ψάχνουμε επίσης εμείς στα νησιά και το Μεταφορικό ισοδύναμο που φαίνεται να ναυάγησε στα ταραγμένα νερά του Αιγαίου και αγνοείται εδώ και 3 μήνες . Η κακή κυβέρνηση Σύριζα που το θέσπισε μετά από χρόνια κοροϊδίας από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πλήρωνε στους νησιώτες το αντιστάθμισα των εισιτηρίων τους εντός 30 ημερών. Τώρα δεν κουνιέται φύλλο και κανείς δεν ασχολείται γιατί το μέτρο πρόκειται να «εξορθολογιστεί» βαίνοντας ολοταχώς προς κατάργηση .

Τους νησιώτες τους θυμόμαστε κάπου-κάπου ότι "φυλούν Θερμοπύλες", τους χρειαζόμαστε να φιλοξενούν μετανάστες, και για να κάνουμε καλοκαιρινές διακοπές. Τους καλοπιάνουμε με κενές μεγαλοστομίες αλλά με την νησιωτικότητα όμως ως βίωμα δεν έχουμε ούτε και θέλουμε καμία σχέση ως κεντρικό κράτος.

Κι έτσι αφήνουμε να αλωνίζει ανενόχλητος και όποιος περαστικός θέλει στα «ταραγμένα» νερά του Αιγαίου, ενώ οι Μακεδονομάχοι έχουν υποστείλει σημαίες και λάβαρα και επιδεικνύουν παροιμιώδη «ψυχραιμία» όπως συστήνουν οι νέοι πολιτικοί μας αρχηγοί .

Στην Κάλυμνο ειδικότερα περιμένουμε και την επιστροφή της Δ.Ο.Υ. Με κτίριο έτοιμο προς παραχώρηση και υπαλλήλους πρόθυμους να την στελεχώσουν, με εκφρασμένη πολιτική βούληση από τα πλέον επίσημα χείλη του πρώην Πρωθυπουργού, η επιστροφή αυτή φαίνεται να έχει παγώσει , άγνωστο για ποιους λόγους και άγνωστο για πόσο.

Ωστόσο καμία κοινωνική και επαγγελματική τάξη  δεν φαίνεται να ανησυχεί για το θέμα και να απαιτεί όσα απαιτούσε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ίσως γιατί τότε πίστευε ότι υπήρχε πράγματι περίπτωση να εισακουστεί.

Και κάπως έτσι παρακολουθούμε κάθε βράδυ στις ειδήσεις των αντικειμενικών μας καναλιών  να εξελίσσεται μια παράλληλη πραγματικότητα, όπου όλα είναι καλώς καμωμένα και ο πατερούλης μας αγαπάει. Ποιός  μπορεί να το αμφισβητήσει και ποιός να εκφράσει αντίθετη άποψη.

Υπάρχουν άλλωστε και τόσοι  μπαμπούλες που παραμονεύουν, θανατηφόροι ιοί, σεισμοί, λοιμοί καταποντισμοί σε όλο τον κόσμο, γεγονότα και καταστάσεις που πρέπει να μας φοβίζουν και να μας κρατούν μουδιασμένους και σε βαθιά καταστολή.

Σιγά η πατρίδα κοιμάται…

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version