Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τετράδα κορυφαίων αναλυτών για τα ελληνοτουρκικά Κύριο

Προσκαλεσμένοι του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «Αι Μούσαι» ήρθαν στην Κάλυμνο

οι γνωστοί στο πανελλήνιο και εγνωσμένου κύρους αναλυτές οι κ.κ. (από δεξιά στη φωτο) Άγγ. Συρίγος – βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής του Παντείου  Πανεπιστημίου, Παύλος Τσίμας- δημοσιογράφος, που είχε και το ρόλο του συντονιστή των ομιλιών και της συζήτησης που ακολούθησε, Κων. Φίλης – διεθνολόγος  και εκτελεστικός δ/ντής, του ΙΔΙΣ, και Στ. Λυγερός – δημοσιογράφος, για μια ημερίδα με θεματικό άξονα «Πολιτικοί κραδασμοί στην περιοχή μας / Μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης και ερμηνείας όσων συμβαίνουν γύρω μας».

Το απόγευμα του Σαββάτου  25.1.2020, μπροστά στην ασφυκτικά γεμάτη ισόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ανέλυσαν σε βάθος τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και προβλήματα.  

Τους ομιλητές παρουσίασε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παν. Γιαμαίος και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους κ.κ. Εμμ. Μουσελλή- έπαρχο Καλύμνου, Δημ. Διακομιχάλη- δήμαρχο Καλυμνίων και την εκπρόσωπο του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς, κα Βάνα Μανωλάκη. Στη συνέχεια ο κ. Γιαμαίος ανέγνωσε σύντομα βιογραφικά των προσκαλεσμένων ομιλητών, για να πάρουν το λόγο οι ομιλητές με συντονιστή τον κ. Π. Τσίμα.

Μετά τις εισηγήσεις αναπτύχθηκε ένας ενδιαφέρων παραγωγικός διάλογος μεταξύ των ομιλητών, για να κλείσει η πολιτική ημερίδα – η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις τρεις ώρες - με ερωτήσεις των ακροατών (ποικίλης «βαρύτητας») και διευκρινιστικές απαντήσεις  από τους εισηγητές.

Το «παρών» έδωσαν ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συνοδευόμενος από το γεν. αρχιερατικό επίτροπο, αιδ. Αμφιλόχιο Σακαλέρο, εκπρόσωποι του στρατού και του Λιμεναρχείου και μεγάλο πλήθος πολιτών.     

Την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης είχε ο Καλύμνιος της Αθήνας Παναγιώτης Καλατζής, σε συνεργασία με το ΔΣ του Αναγνωστηρίου, και χορηγοί ήταν οι: Δήμος Καλυμνίων, Μιχ. Ψαρομπάς ιδιοκτήτης της NISOGAS, ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς», και ΑΡΓΩ ΑΕ, Εταιρία Πετρελαιοειδών.

*

Παρατηρήσεις

1.  Χωρίς αμφιβολία η Κάλυμνος είχε την ξεχωριστή και μεγάλη τιμή να ακούσει τέσσερις επιφανείς προσωπικότητες, μαζί σε μία συνάντηση, να κάνουν εξαιρετικές αναλύσεις στο σοβαρό θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αντιπαλότητας.

2.  Το θέμα, αν ήταν και καθαρά εθνικό, συνέβη, λόγω προφανώς λόγω των κομματικών συγκρούσεων κυβέρνησης-Σύριζα,  να γνωρίσει ακόμη και στην εθνικού ενδιαφέροντος πολιτική αυτή ενημέρωση, να γνωρίσει «κραδασμούς» που κλόνιζαν την αντικειμενικότητα των ομιλητών, καθώς ήταν σαφέστατες οι πολιτικές τους αιχμές κατά των προηγούμενων (!) κυβερνήσεων (σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ) , στις οποίες φόρτωσαν όλα τα δεινά της ελληνοτουρκικής κρίσης, ακόμη και της πτώχευσης της χώρας μας! Εξαίρεση αποτέλεσαν οι κ. Φίλης και Τσίμας (video).

(ΣΝΤ)  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version