Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αφιέρωμα στον Καλύμνιο μουσικό Στάθη Τσαγκάρη Κύριο

Το περιοδικό Τέχνης «ART» (Art & Art Magazine) στο φύλλο Δεκεμβρίου 2019 (αρ. 6),

καταχώρισε ολοσέλιδο αφιέρωμα για το συμπατριώτη μας μουσικό Στάθη Τσαγκάρη, ιεροψάλτη (από 16 ετών), υπάλληλο του Δήμου επί προγραμμάτων διδασκαλίας μουσικής στα δημοτικά σχολεία της Καλύμνου (από 1999) και πρωτοψάλτη στον ι.ν. Αναστάσεως.

Το αφιέρωμα προς τιμή το Στάθη Τσαγκάρη αναφέρεται λεπτομερώς στις σπουδές του, στους δασκάλους του μουσικούς και στις τιμητικές διακρίσεις που έλαβε κ.λπ. Και δεν παραλείπει το αφιέρωμα να αναφερθεί στη μακρά οικογενειακή του παράδοση στη βυζαντινή μουσική, αρχής γενομένης από τον παππού του, τον αείμνηστο καλλικέλαδο ιερέα Κων/νο Σπυρόπουλο, ο οποίος του εμφύσησε τον έρωτα προς την Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, από παιδικής ηλικίας.    

Η δημοσίευση αυτή για τον Στάθη Τσαγκάρη περιποιεί εξαιρετική τιμή για τον ίδιο, την οικογένειά του αλλά και την Κάλυμνο, γιατί το εν λόγω περιοδικό είναι πανελλήνιας εμβέλειας και αναγνώρισης  καθώς στην ύλη του προβάλλονται προσωπικότητες της Τέχνης και της Επιστήμης διεθνούς κύρους και νέοι έλληνες μουσικοί.

 Στην επιτροπή του περιοδικού συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της μουσικής και της επιστήμης: Βασιλ. Σαλέας-solist κλαρίνου, Ευστ. Αρβανίτης- επίκουρος καθηγ. παν/μίου, Κων/να Σπυριάδου Μουσικολόγος κ.α.

Εκδότης είναι ο Νίκος Αμοργιανός  διαπρεπής καθηγητής μουσικής, φωνητικής αγωγής, ορθοφωνίας, ιδρυτής Ωδείου, ένας σύγχρονος μουσικός με πολύ σπουδαία δράση.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον καλό συνάδελφο πρωτοψάλτη Στάθη.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos