Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά τις δικαστικές νίκες, Ρούσσος-Δρόσος 2-1… το σκορ (5 video) Κύριο

Την επομένη της επιστροφής του από τη Ρόδο (7.5.11), όπου πέρασε την προσωπική του εβδομάδα «των παθών» (2-7/5/11) με τις δύο δίκες που είχε να αντιμετωπίσει, ο κ. Γ. Ρούσσος έδωσε συνέντευξη τύπου. Ήταν καταιγιστικός, αλλά είναι αμφίβολο αν κέρδισε κάτι παραπάνω.

 

Δεύτερη νίκη στην Κάλυμνο

Μετά το δικαστικό του θρίαμβο στη Ρόδο, ο κ. Ρούσσος, θέλησε να ενημερώσει την κοινή γνώμη της Καλύμνου για το ιστορικό αλλά, προπάντων, για το αποτέλεσμα των δύο δικών. Και στις δύο δίκες, όπως αφηγήθηκε, ήταν κατηγορούμενος με αντιπάλους το δίδυμο Διακομιχάλη – Θανάτση, διευρυμένο σε την «τρόικα» με τον κ. Ν. Γαβαλά και με μάρτυρες στήριξης των κατηγοριών τους κ. κ. Γ. Δρόσο, δ/ντή της εφημερίδας «Νησιωτική Διαδρομή», και Γ. Μανιά, έμπορο. Με τη συνέντευξη αυτή ο κ. Ρούσσος θέλησε, ουσιαστικά, να κερδίσει μια δεύτερη νίκη σε «καλύμνικο γήπεδο».  

Πληρέστατος… έως εκτός μέτρου

Στο χρονικό της προϊστορία των υποθέσεων και στην περιγραφή των δικών ο κ. Ρούσσος ήταν κατατοπιστικός αλλά και υπέρ-πληρέστατος, στο βαθμό που ξεπερνούσε τα όρια του μέτρου. Δεν ήταν και λίγες οι στιγμές, κατά τις οποίες αποστροφές του λόγου του τις ράντιζε με συγκινήσεις και βούρκωμα ματιών. Αποτέλεσμα; Αν και νικητής για δεύτερη φορά στη συνέντευξη αυτή, «έφθειρε» την αξία και την πολιτική σημασία της μεγάλης του νίκης με το να μιλάει συνεχώς για το «εγώ» του και, κατά συνέπεια, να συρρικνώνει το εύρος της πολιτικής διάστασης που είχαν αυτές οι δύο δίκες. 

Αναμέτρηση Ρούσσου-Δρόσου

Λόγο με το λόγο ο κ. Ρούσσος μετατόπισε το κέντρο βάρους των υποθέσεων μετατρέποντας τη συνέντευξή του σε αναμέτρησή του με τον κ. Γ. Δρόσο, το δ/ντή της εφημερίδας «Νησιωτική Διαδρομή». Μας έδωσε την εντύπωση ότι, τελικά, διοργάνωσε αυτή τη συνέντευξη με μοναδικό σκοπό να πάρει τη «ρεβάνς» από το συντάκτη μιας εφημερίδας, ο οποίος τον πολέμησε με την αρθρογραφία του, όπως τόνισε ο κ. Ρούσσος, και τον οδήγησε σ’ αυτές τις δίκες ως κατηγορούμενο.

Στη σύγκρουση Ρούσσου-Δρόσου «νικητής» ήταν και πάλι ο κ. Ρούσσος - πώς θα γινόταν αλλιώς αφού είχε με το μέρος όλα τα δίκια; Χτύπησε τον αντίπαλό του καίρια και ως δημοσιογράφος και ως φίλο του κ. Διακομιχάλη, σημειώνοντας έτσι δύο «γκολ» κατά των «αιωνίων αντιπάλων». Όμως, αυτή η επιτυχία ταυτοχρόνως ήταν ένας εκτροχιασμός της συνέντευξης, εξαιτίας του οποίου ο κ. Ρούσσος δέχτηκε «γκολ» από τον αντίπαλό του.  ΄Ετσι, στο επαρχιακαλύμνικο ματς ο κ. Ρούσσος κέρδισε με το φτωχό σκορ: 2-1, ενώ στη Ρόδο αναδείχτηκε θριαμβευτής-πρωταθλητής με καθαρό σκορ πολύ πάνω από το 2-0, καθώς και ο συνήγορός του κ. Καρδούλιας αποδείχτηκε δεινός «σκόρερ».

Η μεγάλη αποκάλυψη

Αλλά στη συνέντευξη αυτή ο κ. Ρούσσος, σε κάποια αποστροφή του λόγου του, γεμάτη έκπληξη για τα ανάποδα της «μοίρας», η οποία τα φέρνει πολλές ανάποδα, όπως θέλησε να τονίσει με τη φράση του «και κοιτάξτε πώς τα φέρνει καμιά φορά η μοίρα», αποκάλυψε ένα μεγάλο μυστικό του: Ότι, την εποχή που ήταν αυτός έπαρχος και δήμαρχος ο κ. Διακομιχάλης, συσκέφτηκαν οι δυο τους, Ρούσσος-Διακομιχάλης, στο Επαρχείο και αποφάσισαν να διορίσουν πρόεδρο του νοσοκομείου τον κ. Θανάτση.

Ο κ. Ρούσσος προέβη την αποκάλυψη αυτή, προφανώς για να αποδείξει στους δημοσιογράφους ότι, ενώ ευεργέτησε τον κ. Θανάτση, αυτός του αποδείχτηκε «αγνώμων και πονηρός ζηλότυπος». Δεν του πέρασε όμως από το μυαλό ότι αυτή η αποκάλυψη δεν τον τιμά ως πολιτικό της διαφάνειας και ότι, εμμέσως, έστελνε το μήνυμα στους φίλους να μην του έχουν πια και πολλή εμπιστοσύνη, γιατί τότε άλλα τους έλεγε κι άλλα έκανε κρυφά, στα παρασκήνια και τα μαγειρεία της πολιτικής. Εκεί που δυο-τρία πολιτικά στελέχη (του τότε σοσιαλιστικού και ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας) εν ψυχρώ μοίραζαν τα λάφυρα της εξουσίας μεταξύ τους και μετά καλούσαν σε κοινό αγώνα όλους τους υπόλοιπους «συντρόφους» - δε μιλάμε πια για την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτά, εμμέσως βέβαια, τα εξομολογήθηκε ο ίδιος ο κ. Ρούσσος δημοσίως, προκειμένου να αποδείξει ότι κ. Θανάτσης είναι αναξιόπιστος.  

Δημοσιογράφοι για «γλάστρες»

Από το αποτέλεσμα κρινόμενη η συνέντευξη του κ. Ρούσσου, φάνηκε ότι οι άλλοι δημοσιογράφοι κλήθηκαν μάλλον τυπικά, σαν «γλάστρες» τηλεοπτικού πρωινάδικου. Μάλιστα κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Ρούσσος, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους, αλλά όπως σηκωνόταν από το κάθισμά του, συνάδελφος δημοσιογράφος του θύμισε ότι ξέχασε την ΑΡΓΩ - ζήτησε συγνώμη ο κ. Ρούσσος και ξανακάθισε για να ακούσει την ερώτησή μας.

Η ουσία της υπόθεσης

Από την όλη υπόθεση η ουσία είναι ότι οι δίκες της Ρόδου έδωσαν σκληρό μάθημα στην παράταξη του κ. Διακομιχάλη. Απομένει τώρα να χαράξει μια νέα πολιτική πρακτική με μοναδικό σκοπό το καλό της Καλύμνου. Αλλά και ο θριαμβευτής των δικών έχει παρόμοια υποχρέωση. Οι προσωπικές τους διαφορές δεν ενδιαφέρουν κανένα. Απεναντίας, ενοχλούν…και βλάπτουν. (ΣΝΤ)

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version