Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Δηλώστε τα τ.μ. του σπιτιού σας μέχρι 31 Μαρτίου» Κύριο

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών καλούνται από το Δήμο, σε εφαρμογή του νέου νόμου (4647/2019),

να ελέγξουν τα τ.μ. των σπιτιών τους, αυτών που ηλεκτροδοτούνται αν δηλώνονται τα ίδια στο Ε9 (της φορολογικής τους δήλωσης) και στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ. Αν διαφέρουν, να πάρουν αυτά τα δύο έγγραφα (Ε9 και λογαριασμό ΔΕΗ) και να πάνε στο  Δήμο για διόρθωση, στην κ. Βάλλα των Οικονομικών Υπηρεσιών. Το κόστος της διόρθωσης είναι ασήμαντο. Η προθεσμία προσέλευσης είναι μέχρι 31 Μαρτίου 2020.

Μετά από αυτή την ημερομηνία, από 1/4/2020, κατά τους ελέγχους που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να κάνει με επιτόπια καταμέτρηση των σπιτιών, αν διαπιστωθεί ασυμφωνία τ.μ. μεταξύ Ε9 & ΔΕΗ, ο νόμος προβλέπει βαριά πρόστιμα. Για παράδειγμα, εκεί που η εμπρόθεσμη διόρθωση θα κοστίσει 2 - 4€, τα πρόστιμα θα ανέβουν περίπου στις 10.000€.

Για το θέμα αυτό οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, αλλά και ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης παραχώρησε ειδική συνέντευξη, σήμερα το πρωί, 13/1/20202, στο δημοτικό κατάστημα, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών του Δήμου, κ. Ηλ. Τσέρο, και την υπάλληλο των Οικ. Υπηρεσιών κα. Α. Βάλλα-Μουσελλή.  (προβάλλουμε 2 βίντεο).

*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Κάλυμνος   7/1/2020

Α.π .107

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ:   ΔΗΛΩΣΗ  ΔΙΑΦΟΡΑΣ  ΤΩΝ   ΤΕΤΓΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ  ΤΩΝ 

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31-3-2020 ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.

 Όπως αναφέρεται στις διατάξεις της παρ.2  άρθρου 51 του Ν.4647/2019,  "Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α' βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020."

          Παρακαλείστε όπως,  για την διασταύρωση των στοιχείων των Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων σας,  να προβείτε σε έλεγχο :   

 1.  Του  Ε9  -Δήλωση Ακινήτων σας   και

2.  Πρόσφατου Λογαριασμού του Ηλεκτρικού ρεύματος.

         Σε περίπτωση διαφοράς των τ.μ., τα  στοιχεία αυτά ( Ε9 και αντίγραφο Λογαριασμού),  θα πρέπει να τα προσκομίσετε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Υπηρεσία Εσόδων) για την διόρθωση αυτών.

                                                                                       Ο Προϊστάμενος

                                                                                Οικονομικών Υπηρεσιών

                                                                                      Πίκος  Πανορμίτης

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version