Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συγχαρητήρια επιστολή διευθυντή 1ου ΓΕ.Λ. Καλύμνου Κύριο

Ο διευθυντής, Νικόλαος Κορφιάς, και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νικηφορείου 1ου ΓΕ.Λ.

Καλύμνου συγχαίρουν τη συνάδελφο φιλόλογο Ειρήνη Πουγούνια, κάτοχο μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου στις Κλασσικές σπουδές (Πανεπιστημίου Μπέρμιγχαμ και Οξφόρδης αντίστοιχα), για την επιλογή (κατόπιν της κατάθεσης βιογραφικού σημειώματος, ερευνητικών προτάσεων και συνέντευξης στα αγγλικά) και τη συμμετοχή της στο περίφημο “Πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας” του ιδρύματος Fulbright (Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program – DAI) μαζί με 47 εκπαιδευτικούς από χώρες των τεσσάρων ηπείρων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έρευνα στο Indiana University of Pennsylvania και διδασκαλία σε σχολεία της Indiana και του Pittsburgh κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2020.

Το «Πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας» χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. (U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs) και ως σκοπό έχει την οικοδόμηση καλύτερων εκπαιδευτικών πρακτικών διεθνώς μέσω της παρατήρησης της διδακτικής μεθοδολογίας και της ανταλλαγής εμπειριών σε διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Η Ειρήνη Πουγούνια θα συνάψει συμφωνίες συνεργασίας του σχολείου μας με σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών και με το Πανεπιστήμιο της Indiana, θα προβάλλει την Κάλυμνό μας στις Η.Π.Α. και θα γυρίσει πλουσιότερη σε εμπειρίες και γνώση, που θα μεταλαμπαδεύσει σε συναδέλφους και μαθητές. Έτσι, ύστερα από την επιτυχή εμπλοκή του σχολείου μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα Euroscola, Pestalozzi και Erasmus+ («i-Deal», «Όλοι μαζί: Βήματα συμπερίληψης στο σχολείο μας» και το τρέχον «ΤΕ@ΜS»)  το σχολείο μας ανοίγει ακόμα περισσότερο τόσο στον κόσμο όσο και σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Ευχής έργο είναι το Υπουργείο Παιδείας να ενθαρρύνει και να ενισχύει έμπρακτα τέτοιες επιτυχίες με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και τη χορήγηση αδειών μετ’ αποδοχών έτσι ώστε να προσελκύεται το ενδιαφέρον περισσότερων συναδέλφων εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τόσο αξιόλογα προγράμματα. 

*

Σακ. Ν. Τρκοίλης: Τα θερμά μου συγχαρητήρια, Ειρήνη, και εις ανώτερα.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version