Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ Κύριο

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Νομαρχιακές Επιτροπές

Λέσβου, Χίου,Σάμου, Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου

 Ως νησιώτες δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν θα δεχθούμε να ζούμε σε νησιά-φυλακές επειδή έτσι θέλει η ΝΔ.

 

  Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ως ευαίσθητου και συγχρόνως παγκόσμιου ζητήματος, χρήζει σοβαρότητας και συγκεκριμένης - στοχευμένης πολιτικής.

   Η Κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς σχέδιο και αφού είχε επενδύσει προεκλογικά στο προσφυγικό στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και χυδαιολογώντας ταυτόχρονα, αφού κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθυστέρησε για 4 μήνες το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων δημιουργώντας χάος στα νησιά με τους αιτούντες άσυλο να εκτοξεύονται από τις 15.000 στις αρχές Ιουλίου στις 37.000 και αφού ανακάλυψε ότι είναι γεωπολιτικοί τελικά οι λόγοι αύξησης των ροών, μας αποκάλυψε το πολιτικό της σχέδιο για το προσφυγικό.

 Ένα σχέδιο που παραβιάζει κατάφωρα όλες τις διεθνείς συνθήκες, χωρίς ίχνος ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

  Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε πιστή στο δόγμα της τάξης και της ασφάλειας να μετατρέψει την Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κώ και Λέρο σε απέραντες φυλακές κατατρεγμένων ανθρώπων , ανάμεσα τους χιλιάδες μικρά παιδιά ,παραβιάζοντας  βασικές διατάξεις του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Ένα πρόγραμμα που από τα λεγόμενα τους έχει ορίζοντα 8μήνου με ότι συνέπειες θα επιφέρει το παρατεταμένο «μπάχαλο» στα νησιά. Αποδεικνύουν ότι όχι μόνο είναι ανίκανοι να διαχειριστούν αλλά για να αντιμετωπίσουν το χάος που δημιούργησαν γίνονται τρομερά επικίνδυνα όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά για τις τοπικές κοινωνίες που τις καταδικάζει να ζουν σε νησιά-φυλακές.

  Επέλεξαν να μας κατατάξουν στον χάρτη των πιο μισαλλόδοξων και σκοταδιστών σε όλη την Ευρώπη, επαναφέροντας μαζί με όλα τα άλλα το δόγμα της γενικευμένης αποτροπής στην θάλασσα.

  Πιστεύουν ότι μπορούν να αποφασίσουν και να διατάξουν αγνοώντας επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες μιας και δεν ζητήθηκε η γνώμη τους και δεν προηγήθηκε κανενός είδους διαβούλευση. Οι τοπικές κοινωνίες που έδειξαν πρωτοφανή αλληλεγγύη τα προηγούμενα χρονιά αγνοούνται από την κυβέρνηση που συνεχίζει να τάζει, να λέει λόγια και να επιλέγει να κάνει μαύρη την ζωή των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στον τόπο μας, διασύροντας την χώρα μας διεθνώς.

  Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ως κυβέρνηση παραδώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φιλοξενίας, ένταξης και επιστροφών έως τέλος 2020. Το σχέδιο αυτό είχε αποσταλεί και εγκριθεί στην DGHOME, αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Άμεση προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι :

  Να αποσυμφορηθούν τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών που έχουν διασφαλίσει άρση γεωγραφικού περιορισμού.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

  Ως νησιώτες δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν θα δεχθούμε να ζούμε σε νησιά-φυλακές επειδή έτσι θέλει η ΝΔ. Είναι ακόμα καιρός να σοβαρευτούν, να μην πανικοβάλλονται από το αδιέξοδο που δημιούργησαν και να παραδεχτούν ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με αυταρχικές και ακροδεξιές πρακτικές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version