Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Κύριο

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΟΓΚΟΛΙΘΩΝ

    Στο πλαίσιο των εφαρμοσμένων ερευνητικών - επιστημονικών δραστηριοτήτων, ο Τομέας Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πρότεινε στον Δήμο της Καλύμνου την εκπόνηση Εφαρμοσμένου Ερευνητικού Προγράμματος με τίτλο "Μείωση κατολισθητικής επικινδυνότητας σε περιοχές ιδιαίτερου γεωδυναμικού και σεισμοτεκτονικού καθεστώτος. Η Νήσος Κάλυμνος.", το οποίο έχει ως στόχο την προστασία από τα κατολισθητικά φαινόμενα.

  Την εισήγηση παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλύμνου, που έγινε την Τετάρτη 20/11/2019 ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ  κος Ευθύμιος Λέκκας.

  Το Δ.Σ. της Καλύμνου ψήφισε ομόφωνα την κατάρτιση προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,προκειμένου να εκπονηθεί εμπεριστατωμένη μελέτη που θα περιλαμβάνει λεπτομερή ανάλυση των ερευνητικών εργασιών, οι οποίες θα  πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, θα αναφέρει τα αποτελέσματα που προέκυψαν και θα υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων και παρεμβάσεων μείωσης επικινδυνότητας των καλαισθητικών φαινομένων στην περιοχή μελέτης.

  Μια παρέμβαση  απαραίτητη και εξαιρετικά επείγουσα για την Κάλυμνο,καθώς σε πολλά σημεία του νησιού μας επικρέμονται εδώ και χρόνια επικίνδυνα βράχια , τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με τις δέουσες επιστημονικές μεθόδους, προτού συμβεί κάποιο μοιραίο  γεγονός .

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version