Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσέλευση και προθυμία στον καθαρισμό των παραλιών ( φωτο 7 & video 4)

Το προσκλητήριο της δημ. Αρχής προς τον Καλυμνιακό λαό για εξόρμηση καθαρισμού των παραλιών, βρήκε ανταπόκριση. 

 Το πρωί της Κυριακής, 8.5.11, στις 10:00΄, στην πλατεία των Λιναριών, έγινε το για τον καθαρισμό, σε πρώτη φάση, των παραλιών: Λινάρια, Καντούνι, Πλατύ Γιαλός. Παρόντες στην πρώτη αυτή εξόρμηση ήταν οι κ.κ. Παντ. Ζωίδης – αντιδ/ρχος, Γ. Κοπανέζος – πρόεδρος της Δημ. Επιτροπής Τουρισμού και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος.

Έδωσαν το «παρών» δημότες κάθε ηλικίας, κυρίως γυναίκες, ενώ μαζική ήταν η παρουσία των προσκόπων με επικεφαλής τον κ. Γ. Ζερβό. Ασκημένοι οι πρόσκοποι σε τέτοιες επιχειρήσεις, επιδόθηκαν στο έργο δυναμικά και δημιούργησαν κλίμα ενθουσιώδους συμμετοχής.  

Η απαίτηση των τουριστών

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών με λαϊκές εξορμήσεις θα συνεχιστεί, όπως μας δήλωσε ο αντιδ/ρχος κ. Παντ. Ζωίδης, με στόχο, αν αυτό καταστεί δυνατό, κάθε Κυριακή να πραγματοποιείται μια τέτοια εξόρμηση. Στο σχεδιασμό αυτό συνεργάζονται οι κ. Γ. Ζωίδης και Γ. Κοπανέζος, γιατί οι καθαρές ακτές δεν είναι μόνο το ζητούμενο για μια καλή εικόνα της Καλύμνου, άρα αντικείμενο του αντιδ/ρχου επί της Καθαριότητας, αλλά είναι και απαίτηση των επισκεπτών του νησιού μας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον διεθνούς φήμης αναρριχητή S. Moro, κατά συνέντευξη που έδωσε, στις 27.4.11, με θέμα το Αναρριχητικό Φεστιβάλ και τον αναρριχητικό τουρισμό. Δηλαδή, κι αν ακόμα εμείς μπορούμε… να βλέπουμε τα σκουπίδια στους δρόμους μας και να μην ενοχλούμαστε, η απαίτηση των τουριστών είναι να κρατάμε καθαρό το νησί. Επομένως η καθαριότητα είναι κεντρικός στόχος και της Επιτροπής Τουρισμού.

Η ευσυνειδησία του δημότη

Το στοίχημα της δημ. Αρχής είναι να αλλάξει τη… φήμη της Καλύμνου στο θέμα της καθαριότητας. Αλλά αυτό για να το πετύχει χρειάζεται να συντρέξουν δύο βασικές προϋποθέσεις: 1) Η σωστή οργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, και 2) η αλλαγή νοοτροπίας των Καλύμνιων, ώστε να σέβονται και να προστατεύουν το νησί τους.  

Ο κάθε δημότης πρέπει να δίνει το δικό του προσωπικό αγώνα και να ελέγχει ο ίδιος τον κάθε ασυνείδητο. Μόνο έτσι θα κρατηθεί καθαρό το νησί. Και θα πρέπει όλοι να έχουν υπόψη τους ότι με τον τουρισμό θα μπορέσει η Κάλυμνος να ξαναβρεί το δρόμο της ανάπτυξης. Όμως τουρισμός με σκουπίδια, δε γίνεται. Επίσης, τουρισμός με νερά στους δρόμους, δε γίνεται. Και όταν οι Καλύμνιοι διώχνουν τους επισκέπτες του νησιού, να ξέρουν ότι οι ίδιοι καταδικάζουν τον εαυτό τους στην ανεργία και τη φτώχεια. Καιρός να αφυπνιστεί η Κάλυμνος, για να μπορέσει να βρει το δρόμο της.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version