Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγιασμός στην ΑΕΝ, νέοι σπουδαστές & «αμνησία» Κύριο

Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (ΑΕΝΚ) – Σχολή Πλοιάρχων, τελέστηκε

εκδήλωση για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, 2019-2020, το μεσημέρι της Τετάρτης, 23/10/2019, με αγιασμό από το μητροπολίτη κ. Παΐσιο και το γεν. αρχ. επίτροπο αιδ. Αμφ. Σακαλέρο.

             Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών του νησιού, ο έπαρχος Καλύμνου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και επαρχιακοί σύμβουλοι και συγγενείς των σπουδαστών.

Ο διοικητής της ΑΕΝΚ, κ. Θ. Τσαγκάρης, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή και χαιρετισμούς απηύθυναν ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο κ. έπαρχος κ. Ε. Μουσελλής και η αντιδ/ρχος κα. Σεμ. Ψαρομπά, ως εκπρόσωπος του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη.

*

Παρατηρήσεις:

1.   Δεν παρέστη κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής κ.λπ.

2.   Ο νομάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος δεν… μπόρεσε και πάλι να παραστεί (και στα εγκαίνια της ίδρυσης της ΑΕΝΚ δεν είχε έρθει, αν και έγιναν με την παρουσία του  πρωθυπουργού και υπουργών…). Ανέθεσε στον έπαρχο Καλύμνου κ. Μουσελλή να τον εκπροσωπήσει.

3.   Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς προπάντων το εξής απογοητευτικό: Όλοι οι ομιλητές εξήραν την αξία της ΑΕΝΚ, τόνισαν ότι ένα όνειρο πολλών ετών έγινε, επιτέλους, πραγματικότητα, αλλά κανένας δεν είπε πότε, πώς και επί ποίων υλοποιήθηκε το όνειρο… Ήταν εμφανέστατη η δυσκολία να πούνε ότι την Ακαδημία ίδρυσε ο τέως πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, μέσα σε λίγους μήνες, με κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού και με τη συνεργασία του τέως δημάρχου κ. Γιάννη Γαλουζή. Λίγο ακόμη και θα ακούγαμε για τη συμβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Άντε τώρα να πάει μπροστά αυτός ο τόπος και, ιδιαίτερα, αυτό το νησί με τόση πολιτική… αμνησία! Η λεγόμενη «συνέχεια του κράτους» ούτε καν ομολογείται και οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ ή Τσίπρας είναι «κακά λόγια», που τα αποφεύγουν οι «νουνεχείς» και μεγαλόψυχοι της συναινετικής πολιτικής κ.λπ…    

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos