Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην Κάλυμνο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην Κάλυμνο βρέθηκε σήμερα σε έκτακτη επίσκεψή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης

  Η επίσκεψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται σε συνέχεια των όσων έχουν διαδραματισθεί τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης μαθητών του 3ου Γυμνασίου Χώρας και με σκοπό να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

  Η άρνηση από πλευράς της Διεύθυνσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας να παραχωρήσει αίθουσες για την προσωρινή στέγαση τμημάτων του 3ου Γυμνασίου προκάλεσε αδιέξοδο, δημιουργώντας αναστάτωση στην κοινωνία του Χωριού.

  Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και γονείς βρίσκονται εδώ και μέρες σε αναβρασμό, με τον Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο κο Δ. Διακομιχάλη να  επιδίδεται σε συνεχείς επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος.

  Κατά την διάρκεια της παρουσίας του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο κο Δ. Διακομιχάλη, στην οποία εξετάστηκαν οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την -προσωρινή έστω- αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος και την άμεση στέγαση των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Χώρας.

  Η προσωρινή λύση που προτάθηκε από τον κο Παπαδομαρκάκη αφορά τη χρήση αιθουσών από το Ανοικτό Θέατρο Χώρας, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

 Καλό θα είναι πάντως να υπάρχει από όλες τις πλευρές διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων χωρίς να προκαλείται άνευ λόγου κοινωνική αναστάτωση και χωρίς να εξαντλείται η λειτουργία των υπηρεσιακών παραγόντων στην αυστηρή τήρηση του "γράμματος του Νόμου".

Στην εκπαίδευση επιβάλλεται να πρυτανεύει η συνεργασία και η συνεννόηση μέσα από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με καλή πίστη και πάντα προς το συμφέρον της εκπαίδευσης χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και εμμονές.   

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version