Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ρύποι στην παραλία Μελιτσάχα κάθε μεσημέρι Κύριο

Παρακαλείται θερμά το Λιμεναρχείο Καλύμνου να δώσει μιαν εξήγηση ή να «τσιμπήσει»

(και να "σφαλιαρίσει") την πηγή, απ’ όπου προέρχεται το κακό κάθε μέρα., Στην παραλία του Μελιτσάχα καταφθάνει κάθε μεσημέρι (κοντά στη 1μμ) πλατιά λουρίδα ρύπου, βέβαια όταν ο καιρός είναι δυτικός (Πουνέντης). Προβάλλει από το ακρωτήρι (φωτο, κόκκινη γραμμή αριστερά) και καταλήγει στους λουόμενους, που είναι κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.

 Πρόκειται για μια μόνιμη καλοκαιρινή πληγή της παραλίας αυτής και, προφανώς, δεν μπορεί κανένας να μας «διαβεβαιώσει» ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Η λωρίδα ρύπανσης δεν είναι μόνο αφροί αλλά μαζί και καφετιά βρομιά.

Αντί να κρατάμε το στόμα μας κλειστό, προκειμένου να μη «δυσφημούμε» τις παραλίες μας και βλέπουμε τον τουρισμό…, το καλύτερο που έχει να κάνει το Λιμεναρχείο μας και φυσικά (!) ο Δήμος που (υποτίθεται) ασκεί τουριστική πολιτική και ελεγχόμενη αειφόρο ανάπτυξη (και πράσινα καλύμνικα άλογο), είναι όλοι να προστατεύουμε τις παραλίες και όλες τις ακτές μας από τη ρύπανση και τη μόλυνση.

Και, υπόψη: εκτός από τους τουρίστες, υπάρχουμε και εμείς οι… ιθαγενείς που απαιτούμε καθαρές ακτές, να κάνουμε τα μπανάκια μας χωρίς κίνδυνο.   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version